Social

Garda Forestieră Timișoara a dat 130 de amenzi în aprilie și mai

Garda Forestieră Timișoara a dat 130 de amenzi în aprilie și mai
Adora Beauty

În perioada aprilie-mai, reprezentanții Gărzii Forestiere Timișoara au realizat acțiuni de control pentru respectarea regimului silvic în fondul forestier național.

S-a acordat o atenție deosebită parchetelor aflate în exploatare, a circulației materialului lemnos, urmăririi gestionare a masei lemnoase și modului în care sunt înregistrate și urmărite stocurile agenților economici care desfășoară activități de exploatare și/sau prelucrare.

Aceste acțiuni s-au desfășurat pe raza județelor Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș.

În urma acestor verificări au rezultat următoarele:

– 130 sancțiuni contravenționale cu valoare totală de 313.000 lei.

– a fost confiscat un volum total de 364 mc material lemnos cu valoare de peste 84.680 lei.

Au fost efectuate verificări în echipe mixte unde au participat și reprezentanții inspectoratelor județene de poliție, fiind aplicate 11 sancțiuni contravenționale cu o valoare de 66.000 lei, iar ca măsură complementară s-a confiscat total volumul de 257 mc cu o valoare de peste 79.075 lei.

Garda Forestieră a identificat suprafețe de fond forestier pentru care nu este asigurată paza. Astfel, împreună cu ocoalele silvice nominalizate, au fost preluate în vederea asigurării pazei 793 hectare de pădure.

Din totalul de 25.176 hectare de pădure din județele Hunedoara și Caraș-Severin cuprinse în Catalogul național al pădurilor virgine și cvasivirgine, 637 ha de pădure au fost avizate și introduse în Catalogul național al pădurilor virgine și cvasivirgine în decursul anului 2022.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*