Administrație

Dominic Fritz: Aplicăm penalități de 3.500 lei pentru fiecare zi de întârziere firmei care lucrează la Fântâna cu Pești

Foto: Octavian Pintean
Adora Beauty

Se lasă cu amenzi usturătoare pentru firmele de construcții care nu respectă contractul, anunță autoritățile.

Astfel, prima sancțiune în acest sens se va aplica firmei care reabilitează Fântâna cu Pești. Potrivit edilului Dominic Fritz, constructorii au de achitat penalități de 3500 lei pentru fiecare zi de întârziere.

“Administrația pe care o conduc nu tolerează ca șantierele să se întindă la nesfârșit. Înțelegem că situația economică actuală pune multe firme în dificultate și suntem deschiși să arătăm flexibilitate. Dar când motivele obiective se termină și încep scuzele fără acoperire, vom aplica penalitățile asumate prin contract de aceste firme.

La Fântâna cu Pești, unde lucrează o firmă cu pedigree liberal, așa cum presa a relatat în mai multe rânduri, situația e gravă. Contractul a fost semnat în iulie 2019, iar apoi a fost întrerupt de fosta administrație în anul electoral. Am dat start la lucrări în 2021, însă firma nu dă niciun semn că se apropie de final, deși termenul contractual a expirat. Șantierul stă părăsit ca o rană deschisă în inima orașului.

Indiferent dacă vorbim de incompetență, rea-voință sau sabotaj, vom aplica penalități de 3500 de lei în fiecare zi, până când constructorul se va achita de obligațiile contractuale. Și ne rezervăm inclusiv dreptul de a acționa această firmă în penal pentru că își bate joc de un monument al Timișoarei și de timișoreni.

Vreau să fie clar pentru toată lumea: nu voi mai accepta ca o firmă să vină la licitație, să oferteze un preț mic ca să câștige, cu asumarea să finalizeze lucrarea până la o anumită data și după aia să spună că totul a fost doar o păcăleală. Asta este concurență neloială și tocmai ăsta este motivul pentru care nu vom mai accepta astfel de întârzieri”, a explicat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

În plus, firma care a lucrat pe șantierul de pe Grigore Alexandrescu va fi somată să plătească 1,5 milioane lei penalități pentru nerespectarea termenelor asumate prin contract.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*