Social

45 de angajați ai Consiliului Județean au dăruit din nou „viață” pentru semenii aflați în dificultate

45 de angajați ai Consiliului Județean au dăruit din nou „viață” pentru semenii aflați în dificultate

În semn de solidaritate față de cei aflați în suferință, angajații Consiliului Județean Timiș s-au alăturat unei campanii de donare de sânge cu ajutorul Centrului Regional de Transfuzie Sanguină din Timișoara, care s-au deplasat astăzi la Palatul Administrativ.

Printre participanți s-a numărat și președintele CJ, Alin Nica, acesta subliniind importanța donării de sânge: „Felicit colegii care au răspuns pozitiv acestui demers umanitar. În interval de șase ore au fost colectați aproape 20 de litri de sânge. Încurajez întreaga comunitatea să-i sprijine pe cei aflați în situați dificile cauzate de insuficiența sângelui necesar transfuziilor. Avem semeni care pot fi salvați doar prin implicarea noastră”.

Obiectivul principal al acțiunii desfășurată astăzi la CJ Timiș a vizat conștientizarea și sensibilizarea populației asupra actului de donare de sânge. Acesta nu are preț, iar dăruirea lui prin actul de donare sprijină sistemul medical și salvează multe vieți omenești.

„Am donat sânge ca un act de responsabilitate socială deoarece un gest caritabil mic din partea unui om sănătos poate avea o valoare inestimabilă pentru un bolnav. Am participat și la donarea de sânge de anul trecut, organizată tot la CJ Timiș și o voi face ori de câte ori am posibilitatea”, a spus Cosmin Ungureanu de la Serviciul de achiziții publice.

La nivel național încă ne confruntăm cu un deficit major de donatori de sânge, numărul acestora fiind mult sub necesarul medical. Angajații CJ Timiș au venit în întâmpinarea acestei probleme prin organizarea unei campanii mobile, iar în continuare vor promova importanța actului donării și beneficiile pe care le implică.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*