Administrație

O nouă amendă pentru Colterm: aproape 72 milioane lei pentru certificatele EUA

O nouă amendă pentru Colterm: aproape 72 milioane lei pentru certificatele EUA

Peste șaptezeci de milioane lei este valoarea noii amenzi primite de Colterm, pentru că nu a cumpărat toate certificatele pentru emisiile de gaze cu efect de seră din 2021.

Consilierul local Radu Țoancă susține că amenda a ajuns la Timișoara, urmând să fie înregistrată la Colterm mâine dimineață.

Consiliul Local Timișoara a fost scos din nou din ecuația certificatelor EUA!

În data de 11 mai 2022 a plecat spre Colterm, de la Administrația Fondului de Mediu, amenda în cuantum de 71 862.921 lei pentru neachiziționarea unui număr de 153.443 de certificate EUA. Astăzi, această corespondență a ajuns la Timișoara, la Direcția de Poștă, urmând ca mâine să intre oficial în posesia Colterm.

Tot astăzi am sesizat oficial Instituția Prefectului Timiș privind tardivitatea prezentării corespondenței dintre Primăria Timișoara și administratorii judiciari și special ai Colterm doar în ședința de plen din data de 5 mai 2022, adică la cinci zile după expirarea termenului de plată.

Decizia administrației Fritz de a eluda legea și în acest an este de neînțeles, în condițiile în care există deja o cercetare penală pentru amenda AFM de anul trecut, care vizează tocmai modul în care s-au ocolit atribuțiile Consiliului Local (care este și AGA la Colterm) și declararea procedurii de insolvență într-o manieră unilaterală de către un grup de persoane din PMT și Colterm care și-au depășit atribuțiile, prejudiciind astfel bugetul Colterm cu 21 de milioane de euro.  Maniera în care administrația Fritz a tratat și în acest an această problemă este o copie la indigo a celei de anul trecut, ascunderea gunoiului sub preș devenind o rutină de zi cu zi a unor oameni al căror analfabetism administrativ continuă să facă ravagii în bugetul Timișoarei!”, a explicat Radu Țoancă, consilier local PSD.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*