Social

Festivalul „Cântul Banatului”, la Șag

Festivalul „Cântul Banatului”, la Șag
Adora Beauty

În perioada 18-19 iunie 2022 va avea loc în comuna Șag, FESTIVALUL NAȚIONAL DE INTERPRETARE ”CÂNTUL BANATULUI”, aflat la cea de-a II-a ediție.

Evenimentul se va desfășura în curtea școlii din localitatea Șag pe parcursul a 2 zile.

Festivalul ”Cântul Banatului” este un proiect educațional pentru tineri, copii și adulți cu privire la mișcarea corală din Banat început încă din 1810- ceea mai veche atestare documentară a unui cor din Banat existând la Lugoj, în județul Timiș. Proiectul prin intermediul căruia se organizează festivalul își propune revitalizarea mișcării corale tradiționale, din Banat, având ca scop principal promovarea unicității tradiției corale din Timiș și din Banat.

Evenimentul este organizat de către Asociația Culturală Generația Muzicii în parteneriat cu Primăria Comunei Șag și Asociația Grupul de Acțiune Locală Timișul de Centru.

Asociația Culturală Generația Muzicii își propune promovarea tinerilor și a copiilor talentați în domeniul artistic-muzical și promovarea importanței păstrării tradițiilor si valorilor culturale prin cântul în cor și încurajarea copiilor și tinerilor să ducă mai departe această tradiție.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*