Educație

Lotul României obține locul întâi la Olimpiada Balcanică de Matematică, succes la care contribuie și UVT

Lotul României obține locul întâi la Olimpiada Balcanică de Matematică, succes la care contribuie și UVT

Desfășurată în perioada 4 – 9 mai, la Agros, în Cipru, Olimpiada Balcanică de matematică s-a încheiat cu un succes notabil al Lotului olimpic de seniori ce reprezintă România.

Echipa a obținut șase medalii – două medalii de aur, trei medalii de argint și o medalie de bronz- dar și locul întâi pe echipe, în cadrul celei de-a XXXIX-a ediţii a Olimpiadei Balcanice de Matematică (BMO) pentru seniori.

În coordonarea team-ului românesc se află conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe, de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București (lider de echipă), alături de lect. dr. Mihai Chiş, de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Vest din Timișoara (lider adjunct), prin a cărui contribuție se consemnează un succes de primă importanță pentru matematica românească, un rezultat care onorează centrul universitar timișorean și UVT.

Elevii medaliații cu aur sunt Andrei Moldovan (clasa a XI-a) și David-Andrei Anghel (clasa a X-a), de la Liceul Internațional de Informatică din București, alături de care au fost medaliați cu argint și bronz elevii Diana Țolu, Robert Dragomirescu și Andrei Giovani Chiriță, respectiv Radu-Andrei Lecoiu. La ediţia din acest an a Olimpiadei Balcanice pentru seniori au participat echipe din 15 state, reprezentând Albania, Bosnia şi Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia de Nord, Muntenegru, Republica Moldova, România şi Serbia (state membre cu statut permanent) şi Arabia Saudită, Azerbaidjan, Italia, Kazahstan şi Marea Britanie (invitate).

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Îi felicit pe elevii din echipa olimpică de matematică pentru obținerea locului întâi la această ediție a Olimpiadei Balcanice. Este un rezultat foarte bun, care contribuie la menținerea tradiției pe care școala românească de matematică o are în plan internațional. Succesul de acum ne prilejuiește și un motiv special de bucurie, pentru că UVT a contribuit la buna pregătire a lotului prin munca pasionată a colegului nostru, matematicianul Mihai Chiş, lector universitar în cadrul Facultății de Matematică și Informatică a UVT.”


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*