Administrație

Delegație din Sardinia la Șandra. Ce proiect au în vedere italienii

Delegație din Sardinia la Șandra. Ce proiect au în vedere italienii
Adora Beauty

Vizită importantă în comuna Șandra. Membrii Asociației Citta della terra cruda din Sardinia, Italia iau în calcul posibilitatea dezvoltării unor proiecte și colaborări pe tema locuirii din pământ.

Am primit la finalul săptămânii trecute vizita unei delegații din Sardinia, a reprezentanților Universității de Vest Timișoara și Asociației de Turism Timiș privind posibilitatea dezvoltării unor proiecte și colaborări pe tema locuirii din pământ. Au fost prezenți Enrico Pusceddu, președintele Asociatiei Citta della terra cruda, dar și primari și consilieri din insulă. Am vizitat câteva dintre obiectivele comunei Șandra, una dintre casele de pământ ce poate deveni parte a unui traseu internațional tematic, am vorbit despre istoria și cultura locului, despre arhitectura și tradițiile comunei și ne-am oprit la Schwabenhaus, unde oaspeții au putut servi produse tradiționale locale”, a precizat Luchian Savu, primarul comunei Șandra.

Reprezentanții Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș au semnat vineri  un protocol de parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara și asociația internațională città della terra cruda din Italia, menit a pune în lumină casele tradiționale din pământ nears din județul nostru. Astfel, cele trei instituții și organizații vor colabora pe tema promovării materialelor naturale, tradiționale, și valorificarea know-how-ului, a produselor, tehnicilor și culturilor constructive locale.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*