Anunt, Social

Programul “Săptămâna Eco în școli și licee” initiat de Asociația Elevilor din Timiș a ajuns la final

Programul “Săptămâna Eco în școli și licee” initiat de Asociația Elevilor din Timiș a ajuns la final

În perioada 4-8 aprilie, mai mulți elevi din școlile și licee din județ au răspuns pozitiv provocării lansate de Asociația Elevilor din Timiș (AETM).

Tinerii elevi s-au mobilizat și au realizat obiecte de artă din materiale reciclabile și activități de ecologizare în comunitățile din care fac parte.

Astfel, atrag atentia asupra daunelor aduse mediului și riscului sănătății populației prin aruncarea la întâmplare a deșeurilor și totodată transmit un mesaj întregii comunități, prin care îndeamnă la protejarea mediului .

Membri AETM au finalizat Săptămâna Eco în școli și licee prin campanii de ecologizare în Timișoara, Lugoj, Recaș, Deta, Făget și Jimbolia.

,,Poluarea și încălzirea globală transmit o frică cu care trăim constant și ni s-a spus să ne facem planuri pentru viitor, doar că astăzi nu ne permitem să facem acest lucru, deoarece suntem amenințați constant de acești factori externi. Aceasta e doar o mică acțiune pe care putem să o întreprindem pentru a ne asigura că mâine e ceva sigur”, precizează membri AETM.

Acțiunile elevilor de ecologizare au fost sprijinite de Asociația de Dezvoltarea Intercomunitară Deșeuri Timiș și operatorii de salubrizare Retim Ecologic Service SA, Colterm SA, Pej Company SRL și Polaris M Holding.

Programul ,,Săptămâna Eco în școli și licee” este realizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș si Consiliul Județean al Elevilor Timiș.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*