Cultură

„Accente lirice în capitala Banatului”

„Accente lirice în capitala Banatului”
Adora Beauty

Muzeul Național al Banatului în colaborare cu Opera Națională Română din Timișoara și cu sprijinul Consiliului Județean Timiș organizează o expoziție-tribut Operei Naționale Române din Timișoara, la cei 75 de ani de la înființare.

„Accente lirice în capitala Banatului” se deschide în mansarda B1 a bastionului Maria Theresia, sâmbătă, 9 aprilie 2022, la ora 18.00. Expoziția va aduce în fața vizitatorilor istoria Operei Naționale Române din Timișoara, dar și diferite personalități sonore ale domeniului. Prima ediție a expoziției îl are în prim-plan pe regretatul Corneliu Murgu (25 iulie 1948  – d. 27 aprilie 2021), cel care a stat la cârma instituției timp de aproape două decenii, dar și solist internațional.

Expoziția include viața, cariera artistică și activitatea managerială a artistului, vor fi prezentate rolurile maestrului pe scenele marilor instituții de cultură ale Europei, dar și colaborările naționale. Vor fi expuse atât panouri informative, cât și obiecte personale, costume din spectacole, afișe, documente, corespondență, părți ale decorurilor de spectacol.

În cadrul deschiderii expoziției vor avea loc și evenimente artistice muzicale, acestea desfășurându-se de asemenea și pe parcursul expoziției pe simezele Bastionului Theresia.

În deschiderea evenimentului, sâmbătă, 9 aprilie 2022, de la ora 18.00, vor lua cuvântul managerul Muzeului Național al Banatului, Claudiu Ilaș, managerul Operei Naționale Române din Timișoara, Cristian Rudic, concert maestru Corina Murgu precum și alți reprezentanți ai instituțiilor de cultură.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*