Administrație

Un consilier județean PSD a propus înființarea unui Compartiment Public de Salvare acvatică – Salvamar destinat Lacului Surduc

Un consilier județean PSD a propus înființarea unui Compartiment Public de Salvare acvatică – Salvamar destinat Lacului Surduc
Adora Beauty

Lacul Surduc este o rezervație mixtă de interes național cu o suprafaţă de 460 de hectare, fiind cel mai mare lac din judeţul Timiş și este o destinație turistică foarte frecventată în timpul sezonului estival pentru activități de agrement, înot sau cicloturism. Activitățile de agrement se desfăsoară în momentul de față fară nici o reglementare privind securitatea cetățenilor.

Consilierul județean Alexandru Iovescu a depus astăzi un amendament privind înființarea unui Compartimentul Public de Salvare acvatică – Salvamar destinat Lacului Surduc.

În amendament am propus crearea a 2 posturi de execuție de Salvatori Acvatici calificaţi  în cadrul organigramei Direcției de Prestări Servicii Timiș, cu scopul de a fi sincronizat cu Compartimentul Public Salvamont, având în vedere că ambele se adresează Reliefului montan, Masivul Poiana Ruscă și pot beneficia de aceleași costuri de administrare a unui sediu, cât și a bazei materiale.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”BANAT” al județului Timiș a fost solicitat prin apelul unic de urgență 112, să intervină pe raza Lacului Fârdea (Surduc) la 7 intervenții, în anii 2019 și 2020. Cred că, într-o situație de accident acvatic sau înec este nevoie de o intervenție promptă a unui serviciu profesionist cât mai repede cu putință. Cu tot profesionalismul și promptitudinea intervențiilor cu care ne-a obișnuit ISU BANAT, intervențiile de salvare se pot tranforma de cele mai multe ori în intervenții de căutare, datorită distanței la care se află stația locală ISU, iar un Serviciu public de Salvamar pe raza lacului Surduc ar conduce la intervenții prompte, la creșterea securității cetățenilor din zona de agrement și conduce la dezvoltarea serviciilor turistice oferite în perimetrul lacului Surduc.

Din păcate amendamentul nu a fost supus votului la inițiativa conducerii executive a CJ Timiș, argumentată de nevoia de timp pentru fundamentarea necesității și a cheltuielilor implicate. Cred că, administrația publică locală are nevoie de dinamism, determinare și rezultate pentru nevoile actuale ale comunităților pe care le reprezentăm”, a spus Alexandru Iovescu, consilier județean PSD.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*