Administrație

Primăria montează trotuarul din fața Catedralei Mitropolitane

Primăria montează trotuarul din fața Catedralei Mitropolitane
Adora Beauty

Primăria Timișoara montează trotuarul din fața Catedralei Mitropolitane.

Potrivit reprezentanților municipalității, Mitropolia Banatului se ocupă de lucrările de montare a pavajului pe platoul din fața Catedralei.

La începutul anului 2020 Primăria a demarat lucrări de punerea unui trotuar șotron în zona centrală a Timișoarei, la Catedrala și așa mai departe, deși a fost avertizată și de Direcția Județeană pentru Cultură și din societatea civilă că nu poate să facă aceste lucrări fără anumite avize, fără un proiect, primăria a continuat, dar din păcate a trebuit să sisteze aceste lucrări când și-a dat seama că într-adevăr se află în gravă ilegalitate”, a explicat edilul Timișoarei.

Primarul Dominic Fritz dă vina pe lipsă de avize.

Noi de atunci am făcut toate demersurile posibile să deslușim această încrengătură de activism fără acoperire legală și în primul rând trebuia să spargem intervențiile în două, pentru că unele dintre lucrări erau pe domeniul Mitropoliei, în piațeta din fața Catedralei și am ajuns la un acord cu mitropolia Banatului, cu care am avut o colaborare bună în această privință, să finalizeze executarea acestor lucrări, fiind proprietarul terenului, cu o susținere financiară pentru o parte din lucrări, cu o subvenție la culte. Am reușit să obținem să includă și iluminatul public în proiectul lor. În același timp noi am făcut un proiect, am luat toate avizele pentru partea de trotuar și în sfârșit, după mult timp, astăzi reîncep lucrările la trotuar. Piațeta este aproape finalizată și scopul este să până la Paști să fie gata această zona. Acest șantier deschis și nefinalizat a fost un alt preț al stilului vechi cu care s-au făcut lucrări și unde încă simțim consecințele pe care trebuie să le înlăturăm și să găsim soluții legale care uneori frustrează”, a transmis primarul Dominic Fritz.

 

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*