Administrație

Se apropie termenul limită pentru depunerea proiectelor prin bugetul participativ

Se apropie termenul limită pentru depunerea proiectelor prin bugetul participativ

Bugetul Participativ este un instrument de management deschis, incluziv şi transparent, instrument care permite participarea reală a timișorenilor la guvernarea oraşului, aceştia putând decide în mod direct cum se va cheltui o sumă de 3 milioane de lei din bugetul local.

Primăria Timișoara a lansat, la 1 martie 2022, un apel public, în cadrul etapei de colectare și selecție a propunerilor de proiecte venite de la cetăţeni.

Pentru depunerea proiectelor, termenul limită este 30 martie 2022, până acum fiind depuse un număr de 48 de proiecte.

Calendar:

  • februarie: Informarea și formarea cetățenilor pentru bugetul participativ;
  • martie: colectarea propunerilor de proiecte, verificarea eligibilității acestora, și centralizarea lor în „Lista generală de propuneri”;
  • aprilie-mai: analiza tehnică, juridică și financiară a propunerilor de proiecte eligibile și publicarea listei cu proiectele care se califică pentru etapa de votare;
  • 1-20 iunie: primirea și soluționarea contestațiilor;
  • 20 iunie-20 iulie: votarea proiectelor;
  • 25 iulie: publicarea listei cu proiectele câștigătoare;
  • Implementarea proiectelor;
  • Evaluarea campaniei.

Alătură-te primului program de bugetare participativă, lansat de primărie!

„Invităm pe cei care au peste 16 ani și locuiesc, lucrează sau studiază în Timișoara să depună propuneri de proiecte în perioada până în 31 martie 2022, completând acest formular: https://decidem.primariatm.ro/bp/adauga-propunere.

Vă încurajăm și să contribuiți la propunerile depuse de alți membri ai comunității cu întrebări, completări sau sugestii. Puteți face asta în secțiunea comentarii de sub fiecare proiect. Criteriile de eligibilitate și mai multe detalii pot fi găsite în secțiunea Întrebări frecvente.

Dacă aveți întrebări ce nu se regăsesc pe site sau aveți nevoie de ajutor cu formularea și/sau depunerea unei propuneri online, ne puteți scrie la cartiere@primariatm.ro sau puteți contacta partenerii campaniei de buget participativ, la numerele: Primăria Municipiului Timișoara – 0741 118 249, luni – joi 14:00 – 16:00, Institutul Intercultural Timișoara – 0741 115 124, luni – joi 16:00 – 18:00, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș – 0371 000 378 , luni – vineri 11:00 – 18:00”, au precizat reprezentanții Primăriei Timișoara azi.

Proiectele alese prin vot de timișoreni vor fi incluse în bugetul local și implementate de Primăria Municipiului Timișoara.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*