Administrație

Proiecte în derulare la Liebling. Interviu cu primarul Ioan Munteanu/VIDEO

Proiecte în derulare la Liebling. Interviu cu primarul Ioan Munteanu/VIDEO
Adora Beauty

Localitatea Liebling se dezvoltă! Sunt în curs de derulare activități de construcție și de amenajare dintre cele mai ample.

Administraţia locală a demarat şi alte proiecte de investiţii prin care să îmbunătăţească vizibil condiţiile de trai ale cetăţenilor. Potrivit edilului Ioan Munteanu, este vorba despre proiecte implementate prin fonduri europene, de la Guvern dar și cu finanțare de la bugetul local. Astfel, unele vizează infrastructura rutieră, apă-canalizare dar și modernizarea străzilor și extinderea canalizării.

Printre obiectivele propuse urgent a se realiza sunt: asfalatrea tuturor străzilor în comuna Liebling, reabilitarea și modernizarea străzilor în satele Cerna și Iosif, achiziționarea de microbuze școlare și amenajarea unei stații cu încărcare electrică.

Pe anul 2022 avem proiectele depuse pe Anghel Saligny. Ni s-a aprobat un proiect care constă în asfaltarea străzilor din satul Iosif și satul Cerna. Așteptăm când ne cheamă pentru finanțare. Și apoi vom demara procedura de licitație conform legislației în vigoare.

O investiție în satul Iosif, construirea capelei conform normelor europene cerute. E în stadiu 70 % finalizată, refacerea trotuarului până la cimitir, introducerea apei.

O mare investiție este modernizarea centrului civic, de la parcul primăriei începând inclusiv în fața școlii, în lateral. Pomi, bănci de recreere. Chiar ni s-au făcut toate documentațiile tehnice economice. Acestea vor fi aprobate prin Consiliu Local, apoi urmează să încheiem contractele și să demarăm lucrările.  

La școala din Liebling am început două lucrări noi: construirea unei magazii – pentru depozitarea anumitor materiale ce revin de la școli  – și construirea unei clădiri cu două încăperi unde vine amplasat un cazan nou și atelierul mecanic alăturat.

Mai avem asfaltarea străzilor în comuna Liebling DS8 și DS10. O să dăm drumul și la această lucrare anul ăsta. Apoi podețele făcute și asfaltate și intrările.

Toate aceste lucrări sunt din bugetul propriul al primăriei. Suntem în curs de derulare cu niște proiecte: o stație cu încărcare electrică și achiziționare de microbuze școlare. Vor fi pe fonduri europene”, ne-a declarat Ioan Munteanu, primarul comunei Liebling.

VIDEO aici:

 

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*