Politic

Cătălin Drulă: Ministrul anti-infrastructură Grindeanu a anulat licitația pentru proiectarea autostrăzii Craiova-Lugoj

Cătălin Drulă: Ministrul anti-infrastructură Grindeanu a anulat licitația pentru proiectarea autostrăzii Craiova-Lugoj

USR-stul Cătălin Drulă îl acuză pe social democratul Sorin Grindeanu că a boicotat proiectul autostrăzii Craiova-Lugoj.

“Este o veste foarte proastă pentru autostrăzi. Licitația lansată anul trecut în mandatul meu era pe final, cu câștigător desemnat, nu trebuia decât semnat contractul. Motivul anulării este halucinant: o pretinsă suprapunere între traseul acestui proiect și cel al drumului expres Craiova-Tg. Jiu, proiect contractat anul trecut.

Așadar pentru o pretinsă suprapunere pe o lungime de 30km (sectorul Craiova-Filiași) se anulează un proiect de 250 km – autostrada Craiova-Drobeta Turnu Severin-Calafat-Lugoj.

Era (da, era, la trecut) un proiect crucial pentru România, legătura dintre Oltenia și Banat.

Am scos la licitație pe un caiet de sarcini modern cu proiectare la cheie, cu prevederi contractuale corecte și echilibrate, această investiție.

30 de ani nici PSD, nici PNL n-au mișcat un deget, n-au făcut o licitație, n-au semnat vreun contract pentru această autostradă.

Unde sunt acum pesediștii și peneliștii din Oltenia și Banat când Grindeanu ucide proiectul? Unde se ascund? Această anulare a unei licitații în faza finală miroase foarte urât. Cred că autoritățile statului ar trebui să se autosesizeze aici. Oare e vorba că cineva n-a plătit șpagă? Numai așa pot merge înainte proiectele în epoca PSD-PNL, cu parandărăt inclus?”, a afirmat Cătălin Drulă.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*