Social

Acțiuni de control ale inspectorilor ITM Timiș la benzinării

Acțiuni de control ale inspectorilor ITM Timiș la benzinării
Adora Beauty

ITM Timiș a desfășurat în perioada 10 -16 martie 2022 Campania Națională de verificare a modului în care sunt respectate cerințele minime pentru îmbunătățirea securității și protecția sănătății lucrătorilor, precum şi verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind încheierea, modificarea, suspendarea și executarea contractelor individuale de muncă de către angajatorii care îşi desfăşoară activități în STAȚIILE DE DISTRIBUȚIE A CARBURANȚILOR AUTO cod CAEN-4730.

Astfel, în perioada 10-16 martie au fost derulate acțiuni de control în Lugoj, Făget, Jimbolia, Sânnicolau Mare, Deta, Denta, Moravița, Ciacova, Jebel, Liebling, Lovrin, Șandra, Peciu Nou, Ghiroda, Dumbrăvița, Buzias, Mosnita Nouă, Giroc și Șag  cu un număr de 45 de inspectori: 20 din compartimentul RM; 25 din compartimentul SSM.

În cadrul Campaniei Naționale în județul Timiș au fost efectuate 93 de controale, din care: 44 în domeniul RM și 49 în domeniul SSM. În urma controalelor efectuate au fost aplicate 104 sancțiuni contravenționale, din care: 99 avertimente și 5 amenzi în valoare totală de 24.000 lei (16.000 lei în domeniul RM și 8.000 în domeniul SSM).

Dintre neconformitățile identificate  ( pentru care au fost dispuse masuri cu termen de realizare și intrare in legalitate) amintim principalele neconformități:

În domeniul SSM:

– evaluări de riscuri profesionale incomplete;

– absenta protectorilor la unele echipamente;

– deficiente la instalatiile electrice, cabluri de alimentare pozate pe sol, fara a fi protejate impotriva

deteriorarii acestora;

– prize fara marcarea tensiunii de alimentare;

– fise individuale de instruire in domeniul SSM incomplete.

În domeniul RM :

– munca suplimentară;

– repaus săptămânal;

– munca de noapte;

– lipsa copie CIM ( contract individual de muncă) la locul de desfășurare a activității;

– termenele de transmitere a datelor în REGES în format electronic.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*