Administrație

100 de primari europeni lansează un apel către statele UE pentru a forța oprirea atacului Rusiei asupra Ucrainei

100 de primari europeni lansează un apel către statele UE pentru a forța oprirea atacului Rusiei asupra Ucrainei
Adora Beauty

Primarul Municipiului Timișoara, Dominic Fritz, se alătură apelului de la Mariupol, prin care 100 de primari din Europa cer statelor Uniunii Europene să acționeze imediat, astfel încât să forțeze deschiderea de coridoare umanitare reale în Ucraina de către armata rusă, să acționeze în solidaritate și cu rapiditate pentru a lua decizii cu privire la primirea și integrarea refugiaților. Semnatarii mai cer, de asemenea, ca toate statele europene să înceteze orice raport comercial cu Rusia.

Solidaritatea europeană cu privire la acest război este esențială, iar statele europene trebuie să acționeze pentru a opri pierderile de vieți. Condamnăm ferm acțiunile Rusiei și cerem eliberarea imediată a tuturor celor care au fost capturați, reținuți și, cel mai probabil, torturați, inclusiv a primarilor din Melitopol și Dniprorudne.

Numărul primarilor care aderă la acest apel este în creștere constantă. Printre cei care au semnat, se numără și primarii din Manchester, Lyon, Lisabona, Varșovia, Barcelona, Florența, Mannheim.

„Timișoara este un oraș european și aparține unui stat membru al Uniunii Europene. Principiile la care aderăm sunt principiile liberale și democratice, care stau la baza instituțiilor noastre și permit și întrețin pacea între noi. Acesta este motivul pentru care putem trăi împreună, stat lângă stat, om lângă om. Acțiunile Rusiei nu pot fi tolerate, iar solidaritatea noastră este cu cei care suferă din cauza unui dictator și agresor, lipsit de rațiune” transmite primarul Dominic Fritz.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*