Educație, Sport

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului și Sport Club Municipal Timișoara, parteneriat pentru încă doi ani

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului și Sport Club Municipal Timișoara, parteneriat pentru încă doi ani
Adora Beauty

Sport Club Municipal Timișoara și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara au intrat în parteneriat în luna martie 2021, când a fost semnat un acord valabil un an.

Cele două părți au stabilit ca înțelegerea să fie prelungită, iar noul act a fost parafat, marți, pentru o perioadă de doi ani.

Prin USAMVBT se asigură un buget consolidat, dar şi alte lucruri foarte importante, inclusiv legate de cazarea sportivilor.

La semnarea parteneriatului au participat din reprezentantii USAMBV, rectorul Cosmin Popescu și prorectorul Sorin Stanciu, iar din partea SCM directorul interimar Alina Botezatu, dar şi Radu Ţoancă, membru în CA al clubului, viceprimarul Cosmin Tabără și Sorin Şipoş, preşedintele CA al SCM.

Este un moment important pentru Timișoara, pentru educație și totodată pentru sport. Universitatea noastră investește în educație și susține sportul românesc, performanța în sport. După un an de parteneriat în care lucrurile au funcționat, am hotărât ca universitate să prelungim parteneriatul nostru pentru o perioadă de încă doi ani”, a precizat rectorul USAMVB, Cosmin Popescu.

Sigur, e o prelungire cu cel mai important sponsor din cadrul SCM-ului în integralitatea sa. Pentru că dimensiunea financiară este foarte foarte generoasă. Şi e un semnal pe care clubul vrea să-l dea. Nu numai la nivelul echipei de rugby, dar şi pentru baschet şi handbal, că aşteptăm lângă clubul de drept public din Timişoara, instituţii şi firme extrem de serioase, care să pună umărul la relansarea sportului timişorean. Există şi sponsorizări directe şi sprijin logistic, există 30 de sportivi, împreună cu familiile, cazate în acest campus, există câţiva studenţi care sunt şi jucătorii noştri, există acces la fondurile private ale partenerilor USAMVBT şi aşa mai departe”, a spus Radu Ţoancă, membru în CA al clubului.

Viceprimarul  Cosmin Tabără a adus în discuție tema construirii unei noi baze sportive în Ronaţ. „Dacă nu dezvoltăm infrastructura sportivă, vom avea doar rezultate pasagere. Noi trebuie să dezvoltăm întreaga infrastructură, fie că e vorba de fotbal, că e vorba de rugby, handbal sau baschet, orice alt sport. Trebuie să încurajăm copiii să meargă la sport… La secţia de rugby avem un teren, dar nu avem o bază suficientă… acolo va trebui să dezvoltăm în viitor, cu sprijinul partenerilor, o bază în care să se antreneze şi copiii, viitorii componenţi ai acestui sport”, a precizat Cosmin Tabără.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*