Educație

Spring Robotics Games 2022 la Universitatea de Vest din Timișoara

Spring Robotics Games 2022 la Universitatea de Vest din Timișoara
Adora Beauty

La Universitatea de Vest din Timișoara are loc astăzi, 12 martie 2022, evenimentul Spring Robotics Games 2022.

Evenimentul este organizat în parteneriat de către Echipa de robotică CSH RO074, Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva” Timișoara și Universitatea de Vest din Timișoara și face parte din seria sesiunilor demonstrative organizate la nivel național în  circuitul  activității  competiției  BRD  FIRST  Tech  Challenge  România,  organizată  de Asociația  „Nație  Prin  Educație”.

Vor participa 13 echipe de robotică din România în care sunt înscriși 69 de participanți, a căror colaborare va permite organizarea unor sesiuni demonstrative, pentru a arăta rezultatele echipelor de robotică din punct de vedere tehnic. În fiecare an programul abordează o nouă temă de joc, în sezonul 2021-2022 fiind vorba despre „Freight Frenzy”. În timpul unui meci, care durează 2 minute și jumătate, roboții îndeplinesc anumite sarcini  pentru  a  acumula  puncte.  În  primele  30  de  secunde  roboții  se  mișcă  autonom, urmând  să  fie  controlați  apoi de  la  distanță, timp de  două  minute,   de  către  driveri  cu  ajutorul controllerelor. Concursul  se  bazează  pe  lucrul  în  echipă,  formarea  alianțelor  și  ajutor  reciproc, valoarea de bază fiind „Gracious Professionalism”.

Cele 13 echipe de robotică care animă astăzi spațiile din UVT ne invită spre universul culturii tehnice și al roboticii, în care se vorbește un nou limbaj al inovării, pe care tinerii liceeni și studenți îl deprind cu plăcere. Este o bucurie să reîntâlnim în spațiile UVT atât de mulți tineri entuziaști, talente dedicate pasiunii pentru robotică, pe care comunitatea universitară a UVT îi consideră un nucleu de avangardă din care se vor remarca viitorii studenți și apoi absolvenți ai UVT care, suntem convinși, vor da viață profesiilor viitorului”, a precizat rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*