Administrație

Primarul Luchian Savu: Estimez că până în aprilie constructorul se va deplasa cu utilajul pentru a începe lucrarea pe geotermal

Primarul Luchian Savu: Estimez că până în aprilie constructorul se va deplasa cu utilajul pentru a începe lucrarea pe geotermal
Adora Beauty

Primarul comunei Sandra, Luchian Savu, dă asigurări că în scurt timp vor porni lucrările de execuție la proiectul “Sistem de producere și distribuție a energiei termice utilizând energie geotermală în comuna Șandra”, derulat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

Am reușit să eliberez autorizația de construire pentru începerea proiectului pe geotermal. Suntem la începutul lunii martie, estimez că până în aprilie constructorul maghiar se va deplasa cu utilajul pentru a începe lucrarea pe geotermal”, ne-a spus primarul Luchian Savu.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă realizarea unui sistem centralizat de producere și distribuție a energiei termice, utilizând surse regenerabile de energie mai puțin exploatate, respectiv energie geotermală, în vederea reducerii emisiilor de CO2.

Potrivit reprezentanților Primăriei Șandra, proiectul are ca obiective specifice: realizarea unui foraj de extractie a apei; geotermale, realizarea unei clădiri cu funcțiunea principală de centrală termică, echiparea cu utilaje și echipamente tehnologice; realizarea unei rețele de distribuție a energiei termice; realizarea unui foraj de injecție a apei geotermale uzate termic; realizarea unei conducte de transport a apei geotermale uzate termic către forajul de injecție.

Valoarea proiectului este de 4,5 milioane euro.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*