Administrație

Timișorenii vor putea scăpa de baterii și acumulatori portabili vechi la puncte de colectare din oraș

Timișorenii vor putea scăpa de baterii și acumulatori portabili vechi la puncte de colectare din oraș
Adora Beauty

În cadrul strategiei de reducere a deșeurilor care ajung în deponee, Primăria Timișoara și Asociația ECOTIC vor încheia un acord ce prevede colectarea deșeurilor de baterii și acumulatori portabili în câteva puncte din oraș.

Pentru atingerea unui nivel ridicat de colectare separată a deșeurilor din echipamente electrice și electronice (DEEE), Primăria Timișoara va  oferi cetățenilor posibilitatea de a se debarasa, fără plată, de deşeurile de baterii şi acumulatori, contribuind astfel în mod activ la reducerea impactului negativ asupra mediului.

Asociația ECOTIC, autorizată din 2006 de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, are ca scop unic colectarea și reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice casate, surse de lumină, baterii și acumulatori.

În cadrul viitorului acord, asociația va înființa mai multe puncte de colectare în spațiile cu trafic intens din oraș. Tot în baza acestui acord, ECOTIC BAT va recicla, în numele primăriei, cantitățile de deșeuri de baterii electrice și acumulatorilor portabili colectate de la populație.

Durata acordului de colaborare este de un an, începând de la data de semnării lui și se prelungește automat, la expirare, cu câte un an, dacă una dintre părți nu face o notificare scrisă contrară, în prealabil cu 30 zile.

Prevederile menționate vor fi parte a unui proiect de hotărâre ce va ajunge în dezbaterea Consiliului Local Timișoara.

Încheierea acestui acord face parte dintr-o strategie mai largă a Primăriei Timișoara care include parteneriate cu asociații și companii, pentru a face mai accesibilă colectarea și reciclarea deșeurilor.

 Proiectul de hotărâre: https://www.primariatm.ro/administratie/consiliul-local/proiecte-de-hotarari/?uid=C3EBC25AC605690DC22587FE003F986C

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*