Eveniment

Prevenirea oboselii la volan, importantă pentru evitarea accidentelor rutiere

Prevenirea oboselii la volan, importantă pentru evitarea accidentelor rutiere

În data de 7 martie, polițiștii rutieri din Lugoj și Făget au acționat în continuare pe DN 6 – Centura ocolitoare a municipiului Lugoj și pe DN 68A – Margina, pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în special a oboselii la volan.

Având în vedere faptul că în această perioadă traficul rutier a crescut, județul nostru fiind tranzitat și de vehicule ale cetățenilor ucraineni, polițiștii rutieri au desfășurat o acțiune preventivă pentru combaterea oboselii la volan.

Cafeaua, ceaiul ori un pahar cu apă, a reprezentat surpriza oferită de politiști conducătorilor auto, care au fost sfătuiți să nu se urce la volan obosiți și să conducă cu prudență sporită.

Gestul umanitar a adus bucurie și recunoștință în sufletele lor, iar polițiștilor sentimentul de mulțumire sufletească.

 

Pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul oboselii la volan, polițiștii vă recomandă:

– La primele semne de oboseală întrerupeți  deplasarea, parcați  autovehiculul într-un loc sigur și odihniți-vă până la refacerea capacităților psiho-fizice necesare conducerii în siguranță;

–   Înainte de a pleca la drum odihniți-vă cel puțin opt ore;

–   Faceți o pauză la fiecare două ore de condus sau la 160 de kilometri parcurși;

– Atunci când parcurgeți distanțe lungi, călătoriți, pe cât posibil, cu un partener care să vă observe semnele de oboseală sau, după caz, să vă preia locul.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*