Administrație

Consiliul Județean Timiș virează bani din fondul de urgență propriu către Crucea Roșie, pentru refugiații din Ucraina

Consiliul Județean Timiș virează bani din fondul de urgență propriu către Crucea Roșie, pentru refugiații din Ucraina

Consiliul Județean Timiș sprijină, prin măsuri concrete, refugiații din Ucraina.

În cadrul Consiliului Județean, dar și al Autorității Teritoriale de Ordine Publică Timiș au fost găsite modalități de susținere a cetățenilor ucraineni care se află în prezent într-o situație dramatică.

În ședința Autorității Teritoriale de Ordine Publică, desfășurată recent, a reieșit că în momentul de față, una dintre cele mai acute nevoi este cea legată de medicamente pentru persoanele care nu au putut să se refugieze din calea conflictului. În acest context, Consiliul Județean Timiș dorește să vireze bani din fondul de urgență propriu către Crucea Roșie.

“Județul nostru este pregătit să primească refugiați: la Mașloc, la Criciova și la Știuca există disponibilitate de cazare din partea comunităților. De asemenea, prioritară a fost reverificarea celor 166 mijloace de avertizare și alarmare și a celor 147 de adăposturi de protecție civilă.
Acestor măsuri li se adaugă faptul că au fost identificate patru spații destinate amplasării unor tabere mobile în sistem container – două la Ghiroda și câte o tabără la Moravița și la Comloșu Mare, dar și unități de unități de cazare în hoteluri”, transmit reprezentanții CJ Timiș.

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică este un organism cu rol consultativ, fără personalitate juridică și care funcționează pe lângă Consiliul Județean, cu rolul de a asigura buna desfășurare și sporirea eficienței serviciului polițienesc.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*