Social

Marfă expirată, vitrine frigorifice murdare și insecte moarte, descoperite de inspectorii OPC Timiș în benzinării Gazprom și Lukoil

Marfă expirată, vitrine frigorifice murdare și insecte moarte, descoperite de inspectorii OPC Timiș în benzinării Gazprom și Lukoil
Adora Beauty

În 28 februarie, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a realizat acțiuni de control, într-o manieră unitară de abordare la nivelul întregii țări, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu de către operatorii economici care dețin: benzinăriile Lukoil și Gazprom, precum și lanțul de magazine Berezka.

„Situația cumplită pe care o traversează omenirea, la acest moment, ne face pe toți să punem umărul la orice formă de stabilizare a păcii.

În puținele zile trecute de la declanșarea conflictului din țara vecină, am elaborat un plan, în vederea desfășurării unor acțiuni de control la operatorii economici care au o cât de mică legătură cu ceea ce trăim acum.

Începând de astăzi, evaluăm activitatea Gazprom, Lukoil și a magazinelor ce comercializează produse importate din Rusia.

Vom încheia acțiunea când fiecare punct de lucru va fi așezat în ordine și va fi sancționat acolo unde situația o cere! Deja am constatat că avem de dus și noi un război cu abaterile de la normele legale și de bun simț!”, a spus Horia Constantinescu, președintele ANPC.

La nivelul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș, în ultimele două zile, au fost verificate 6 benzinării Lukoil și Gazprom, din Timișoara și județ.

„Comisarii CJPC Timiș au constat nereguli, în urma acțiunilor de control și au aplicat amenzi contravenționale în valoare de 29.500 lei.

Cele mai importante deficiențe depistate de echipele de control au fost:

–       comercializarea unor produse în afara datei durabilității minimale

–       deficiențe de informare pe etichetele de produs sau ale raioanelor, referitor la elementele de identificare-caracterizare ale mărfurilor, la data durabilității minimale sau la prețul unitar

 –      vitrine frigorifice neigienizate și murdare, pline de praf, mizerie și insecte moarte”, a precizat comisar șef adjunct la CJPC Timiș, Mihai Alin Gubandru.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*