Social

Grădiniță privată din Timișoara, închisă de inspectorii DSP din cauza mizeriei

Grădiniță privată din Timișoara, închisă de inspectorii DSP din cauza mizeriei

Ca urmare a unor reclamații legate de o serie de neconformități în cadrul unor creșe și grădinițe din Timișoara, inspectorii Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Timiș au efectuat verificări la fața locului.

Cu această ocazie s-au constatat abateri de la normele de igienă, nerespectarea circuitelor funcționale (circuitul personalului, alimentului, lenjeriei etc, care nu trebuie să se intersecteze) și absența autorizațiilor pe diverse planuri.

Drept urmare, unei grădinițe private i-a fost suspendată activitatea până la remedierea deficiențelor constatate, fiindu-i aplicate și sancțiuni contravenționale în valoare totală de 88.000 lei.

Altor două unități, o creșă și o grădiniță, li s-au întocmit amenzi în cuantum de 80.000 lei, pentru neregulile constatate, cu acordarea unui termen de remediere de 30 de zile, urmat de recontrol.

În conformitate cu legislația în vigoare, în termen de 15 zile, unitățile în cauză pot achita jumătate din minimul amenzii aplicate.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*