Social

55 de controale efectuate de Garda de Mediu în ultima perioadă

55 de controale efectuate de Garda de Mediu în ultima perioadă
Adora Beauty

În perioada 17-26 februarie, reprezentanții Gărzii Forestiere Timișoara au realizat acțiuni de control pentru respectarea regimului silvic în fondul forestier național.

S-a acordat o atenție deosebită parchetelor aflate în exploatare, a circulației materialului lemnos, urmăririi gestionare a masei lemnoase și modului în care sunt înregistrate și urmărite stocurile agenților economici care desfășoară activități de exploatare și/sau prelucrare.

Aceste acțiuni s-au desfășurat pe raza județelor Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș, iar la parte dintre acestea au participat și reprezentanții inspectoratelor județene de poliție și jandarmerie.

Au fost realizate 55 de acțiuni (controale în perchete, controale la operatori în depozite, inspecții de fond), rezultând următoarele: 23 sancțiuni contravenționale cu valoare totală de 85.000 lei; a fost confiscat un volum total de 700 mc material lemnos cu valoare de 401.603 lei; au fost identificate 59 de cioate ca urmare a tăierilor ilegale cu un volum total de 60 mc,  valoarea prejudiciului fiind de de 23.074 lei.

Aceste fapte constituie infracțiuni, Garda Forestieră Timișoara urmând a transmite documentele către instituțiile abilitate, în vederea efectuării cercetărilor.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*