Social

Un magazin din Timișoara, închis de OPC. Ce au găsit inspectorii în supermarketuri. Foto

Un magazin din Timișoara, închis de OPC. Ce au găsit inspectorii în supermarketuri. Foto
Adora Beauty

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a extins verificările în marile rețele de retail, la nivelul întregii țări.

Seria de controale la magazinele marilor lanțuri comerciale, face parte dintr-o tematică de control națională, inițiată de președintele ANPC, Horia Constantinescu, și coordonată de directorul general, Paul Anghel, și are în vedere o abordare unitară, la nivel national, a modului de a verifica felul în care sunt respectate prevederile legii în domeniul protecției consumatorilor de către operatorii economici care li se adresează, pe piață. Verificările la marile magazine vor continua, până când nu vor mai fi înregistrate nereguli.

Astfel, în ultimele două zile, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a verificat, la nivelul județului, mai multe unități aparținând lanțurilor de magazine: Mega Image, Penny, Profi și Carrefour, în toate fiind găsite nereguli.

În urma acestor acțiuni, comisarii CJPC Timiș au aplicat următoarele sancțiuni:   amenzi contravenționale în valoare totală de 100.000 lei și măsuri complementare: oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficiențe. A fost propusă sancțiunea complementară de închidere temporară a unității, pe o durată de cel mult 6 luni, pentru 1 magazin.

„Dintre cele mai frecvente abateri constatate de către echipele de control, menționăm:

–       comercializarea unor produse în afara termenului de valabilitate

–       comercializarea unor produse congelate neconforme (produse cu culoarea modificată și cu acumulări de gheață în ambalaj)

 –      comercializarea unor fructe și produse din carne cu modificări organoleptice evidente și urme de mucegai

–       nerespectarea regimului de temperatură pentru păstrarea preparatelor (de exemplu, unele vitrine cu masă caldă nu asigurau temperatura minimă de +60 grade C, necesară sau unele pentru răcire, care depășeau valoarea de 4-8 grade C conformă)

–       utilizarea unor spații de depozitare neigienizate

–       comercializarea unor mărțișoare din argint, fără a deține autorizație pentru comerțul obiectelor din metale prețioase

–       comercializarea unor produse cu ambalajul deteriorat”, a transmis comisar șef adjunct CJPC Timiș Gubandru Mihai Alin.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*