Administrație

Specialiștii din domeniul pirotehnic reacționează după ce Fritz a spus că nu vrea artificii pentru Timișoara Capitală Culturală

Specialiștii din domeniul pirotehnic reacționează după ce Fritz a spus că nu vrea artificii pentru Timișoara Capitală Culturală
Adora Beauty

Asociația Importatorilor și Comercianților de Obiecte Pirotehnice a transmis, marți, prin președintele Dan Dumitru Pintilie, că a luat act de declarațiile primarului Dominic Fritz potrivit cărora nu dorește artificii pentru Timișoara Capitală Culturală.

„Suntem surprinși de cele declarate, mai cu seamă că am înțeles că doriți ca proiectul Timișoara Capitală Europeană a Culturii să fie unul care să aibă succes pentru public.

Focurile de artificii sunt cel mai popular spectacol de divertisment outdoor din lume, ele fiind atractive atât pentru publicul spectator care urmărește la fața locului evenimentul cât și pentru cel care preferă televiziunea sau transmisiile live de pe Facebook. Mărturie stau celebrele spectacole din Sydney – Australia, Singapore, Malta, Dubai, Rio de Janeiro – Brazilia sau artificiile de Ziua Independenței din Washington D.C. – SUA, considerate cele mai frumoase focuri de artificii din lume.

La capitolul orașe capitale europene ale culturii, Linz a fost un exemplu elocvent cu un spectacol grandios, dar mai pot fi adăugate și multe altele, cel mai recent chiar Novi Sad 2022.

Ca experiență de capitală europeană culturală în România, Sibiu 2007 a avut cel mai mare și mai fastuos foc de artificii din țară atunci când a fost lansat proiectul, devenind un reper din acest punct de vedere pentru anii care au urmat. Acel eveniment a fost realizat de o firmă timișoreană care este și astăzi cea mai mare companie de profil din Europa de Sud-Est”, a transmis Dan Dumitru Pintilie, președintele Asociației Importatorilor și Comercianților de Obiecte Pirotehnice.

Acesta îi cere primarului Dominic Fritz să se răzgândească.

„Domnule primar, vă rugăm să luați în considerare faptul că deschiderea anului Capitalei Europene a Culturii Timișoara 2023 fără foc de artificii va fi ca un spectacol de operă susținut fără orchestră. Credem că publicul larg merită să primească ceva de neuitat, mai ales că perioada pandemiei a adus multă reținere în tot ceea ce a însemnat industria de divertisment de mare anvergură. Poate reconsiderați ideea dumneavoastră de a exclude un spectacol atât de popular din program și folosiți avantajul pentru a depăși Sibiu 2007 la capitolul „cel mai cel” foc de artificii din România”, a mai precizat Dan Dumitru Pintilie, președintele Asociației Importatorilor și Comercianților de Obiecte Pirotehnice.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*