Național

Pâinea s-a scumpit din nou

Different bread on table on wooden background
Adora Beauty

Preţul pâinii a crescut considerabil încă de la începutul anului 2022. Astfel, oamenii trebuie acum să scoată mai mulți bani din buzunar pentru a cumpăra o banală franzelă. Pentru o pâine albă feliată, românii trebui să plătească mai mult de 10 lei/kg.

Preţul pâinii la începutul anului 2022 trece de 10 lei/kg pentru o pâine albă feliată. El a crescut de la 3% până la 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în funcţie de gramaj, tip sau producător, potrivit datelor colectate de ZF de la jucători din piaţa de morărit şi panificaţie şi din retailul modern.

 „Avem o creştere în 12 luni de 2,8% la preţul pâinii, pentru că atât a putut suporta consumatorul. Pe raft, preţurile au crescut între 6% şi 10% pentru specialităţi, deoarece grâul de panificaţie este la maxime istorice, de 1.400 lei/tonă în portul Constanţa, iar ureea este, în medie, 4.000 de lei/tonă“, a spus Ovidiu Bucătaru, CFO, Grup Şerban Holding, în cadrul emisiunii ZF Agropower.

În România, în 2020, au fost peste 6.500 de companii cu cod CAEN de fabricare a pâinii, fiind cea mai mare piaţă din industria alimentară, şi peste 700 de companii de fabricare a produselor de morărit, care au generat o cifră de afaceri totală de 10 miliarde de lei.

Sursa: capital.ro

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*