Eveniment

Campania națională de prevenire a agresiunii sexuale asupra minorilor „Atingeri nedorite”

Campania națională de prevenire a agresiunii sexuale asupra minorilor „Atingeri nedorite”
Adora Beauty

Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalitații în parteneriat cu Asociația Telefonul Copilului are în derulare campania de prevenire a agresiunii sexuale asupra minorilor ,,Atingeri Nedorite”,  ce are ca obiectiv principal creșterea nivelului de informare al copiilor, părinţilor si publicului larg asupra necesităţii implicării în prevenirea şi combaterea acestui tip de abuz, respectiv creşterea gradului de conştientizare a efectelor negative ale acestuia.

În acest context Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Pâoliție Județean Timiș intensifică activitățile informativ-preventive pe această linie, în perioada 20.01.2022 – 20.02.2022, atât în școli, cât și în întâlnirile ce au loc față în față cu cetățenii, pe raza județul Timiș.

Campania reprezintă o consecinţă a creşterii numărului de cazuri de abuz sexual înregistrate la nivel național, în anul 2021, conform analizei realizate de Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității din cadrul Poliției Române, precum și a consecințelor grave asupra victimelor, așa cum au fost constatate de Asociația Telefonul Copilului, în cadrul sesiunilor de consiliere oferite copiilor.

În cadrul campaniei, copiii vor învăţa despre resursele pe care le au la dispoziție, atât pentru a se informa, cât şi pentru a primi consiliere specializată. Aceștia vor afla că pot suna gratuit la 116 111, linia europeană de asistenţă pentru copii, gestionată în România de Asociaţia Telefonul Copilului.

Totodată, vor putea scrie la vorbestecunoi@telefonulcopilului.ro si pe platforma online a organizatiei https://www.116111.ro/.

Materialele informative pentru copii includ un conţinut elaborat de psihologii Asociației Telefonul Copilului, pe înţelesul lor, sub sloganul „Suntem rezultatul atingerilor trăite. Află cum te poți proteja de cele nedorite”.

Copiilor le este dedicată și o pagină web care prezintă informații despre recunoașterea unui caz de agresiune sexuală, sfaturi de prevenire, explicații despre impactul psihologic asupra victimei și exemple de cazuri reale consiliate de organizație (editate pentru respectarea anonimatului): https://www.116111.ro/AtingeriNedorite.

Pentru publicul larg, campania de prevenire include un spot video și un spot radio, al căror mesaj reprezintă un apel la prevenire îndreptat și către adulții din jurul copiilor vulnerabili, dar și un apel în vederea semnalării la 112 a situațiilor în care viaţa copiilor este pusă în pericol.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*