Administrație

Încep lucrările pentru producerea de energie termică cu ajutorul apei geotermale, la Dudeștii Vechi

Încep lucrările pentru producerea de energie termică cu ajutorul apei geotermale, la Dudeștii Vechi
Adora Beauty

Veste bună! Încep lucrările pentru producerea de energie termică cu ajutorul apei geotermale, cu care, în prima faza, se vor alimenta toate instituțiile publice din Dudeștii Vechi.

Potrivit primarului Bono Cucalan, astfel se vor realiza două foraje, unul de extracție a apei geotermale și unul de injecție, apoi va fi pusă în funcțiune o centrală termică, se vor realiza aproape 3 kilometri de rețea de distribuție și peste 1 kilometri de rețea de transport a apei geotermale uzate termic.

„Acest lucru permite, ulterior, folosirea apei pentru alte obiective pe care le putem face, cum ar fi un bazin de înot. Apă geotermală de la noi, până se răcește la 50 de grade, o putem plimbă și într-un bazin de înot, înainte o injectăm, mai putem încălzi o sala de sport sau orice altceva. În plus, gazele care ies din acest proces de extragere a apei sunt gaze naturale, la 85% puritate, așteptăm acum vină ghidurile și pe PNRR și pe exercițiul 2021-2027, și vrem aplicăm pentru o centrală de 1 megawat putere, și gazul care iese îl ardem și îl transformăm în curent, fapt care ne va aduce încă un venit suplimentar la bugetul local”, a precizat Bono Cucalan, primarul comunei Dudeștii Vechi.

Valoarea proiectului este estimată la 29.314.484 lei, iar termenul de finalizare a lucrărilor este de doi ani.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*