Administrație

Primarul Dominic Fritz, în vizită la Clinica de Oncologie

Primarul Dominic Fritz, în vizită la Clinica de Oncologie

Primarul Dominic Fritz a vorbit astăzi cu câțiva din pacienții internați la Clinica de Oncologie de la Spitalul Municipal. Aceștia i-au confirmat că în saloane este mai cald, în urma intervențiilor făcute zile acestea.

„Ce am făcut în ultimele zile? Am schimbat caloriferele din saloanele de la etajul superior, care erau colmatate și nu mai dădeau căldură.

Echipele ENEL lucrează la o instalație electrică paralelă. Se pun prize, se fac racorduri în interiorul clădirii, astfel încât să putem folosi calorifere electrice când este cazul. Din păcate, rețeaua electrică a clădirii era așa de veche și de deteriorată că nimeni nu avea curajul să introducă noi echipamente în priză.

Am cumpărat 47 de calorifere electrice, care vor fi puse în funcțiune de îndată ce va crește capacitatea electrică a noii rețele. Avem în plan și instalarea unei centrale pe gaz.

În medie, reușim să asigurăm 20 de grade în saloane, iar în următoarele zile, când vom putea băga în priză caloriferele electrice, temperatura va crește.

Dar, acestea sunt soluții pe termen scurt. Fără bani, nu avem cum să cumpărăm mai mult gaz și să creștem temperatura de livrarea agentului termic. Să vă dau un exemplu, factura de gaz, de miercuri a fost de 3,5 milioane de lei și ne-a ajuns pentru a putea furniza căldură cu porția, o zi! Pentru a fi cald în case și în spitale și școli, am avea nevoie de circa 1 milion de euro, în fiecare zi. Iar, încasările noastre zilnice, ale Colterm și chiar ale Primăriei Timișoara, sunt mult sub acest nivel.

Doar Guvernul României poate să oprească această creștere aberantă a prețului la gaz și să ia măsuri și pentru cei care sunt abonați la sistemul centralizat de termoficare”, a transmis primarul Dominic Fritz.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*