Eveniment

Controale ale polițiștilor Serviciului Rutier în Timiș

Controale ale polițiștilor Serviciului Rutier în Timiș
Adora Beauty

În data de 24 ianuarie a.c., în intervalul orar 10:00-18:00, polițiștii Serviciului Rutier Timiș au acționat atât  în municipiul Timișoara, cât și pe DN6, DN59, DN59-A și DN69, pentru asigurarea unui climat de siguranță rutieră, precum și pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză .

Polițiștii au controlat 375 de autovehicule și au legitimat 385 de persoane.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 215 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 60.397 de lei, pentru nerespectarea normelor rutiere conform OUG 195/2002.

Dintre acestea, 144 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

De asemenea, au fost retrase două certificate de înmatriculare și reținute, în vederea suspendării, 31 permise de conducere, dintre care:

– 23 pentru nerespectarea regimului legal de viteză;

– unul pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice;

– 3 pentru efectuarea necorespunzătoare a manevrei de depășire;

– 4 pentru alte abateri.

Totodată, au fost constatate două infracțiuni la regimul rutier, respectiv „conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere”.

Politiștii rutieri vor acționa în continuare pentru prevenirea evenimentelor negative.

De asemenea, în data de 22-24 ianuarie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț, împreună cu lucrători din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalității Economice,  au acționat în zona de competență, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, precum și pentru respectarea Legii 55/2020.

Polițiștii au verificat 14 societăți comerciale, au controlat 65 de autovehicule și au legitimat 97 de persoane, fiind efectuate 49 de testări cu aparatul etilotest.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 49 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.980 de lei.

Dintre acestea, 29 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere conform OUG 195/2002 și 12 sancțiuni au fost aplicate conform Legii 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării, două permise de conducere.

Totodată, au fost constatate două infracțiuni la regimul rutier, respectiv „conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice” și „conducerea unui autovehicul neînmatriculat”.

În data de 22 ianuarie a.c., în jurul orei 12:40, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Belinț, au oprit pentru control, pe DJ 609 B, în localitatea Balinț, din județul Timiș, un autoturism condus de un bărbat. În urma verificărilor efectuate în baza de date a reieșit că autoturismul este neînmatriculat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*