Administrație

Consilierul PSD, Radu Țoancă: Debranșările de la Colterm au depășit 10 000 de abonați

Consilierul PSD, Radu Țoancă: Debranșările de la Colterm au depășit 10 000 de abonați
Adora Beauty

Debranșările de la Colterm au depășit 10 000 de abonați.

În afară de a se lamenta și a cerși bani de la București, administratia Fritz a rămas încremenită in propria incompetență, susține consilierul PSD Timisoara, Radu Țoancă.

“Din cele 4200 de branșamente ale Colterm din Timișoara – însumând 52 000 de abonați individuali- au fost verificate în ultima perioadă 1400 . Rezultatul acestei inventarieri parțiale – care se va finaliza în perioada următoare la toate branșamentele din oraș- a fost unul șocant : peste 400 de debranșări ilegale de blocuri întregi , apartamente sau case individuale . Din calculele specialiștilor au “ ieșit” din sistemul centralizat de termoficare fără să anunțe 10-12 000 de familii , care și-au montat centrală proprie pe gaz . Ritmul debranșărilor ilegale s-a intensificat în acest sezon rece, pentru că oamenii îngheață în propriile apartamente, copiii se îmbolnăvesc în școli , iar bolnavii în spitale, plătind prețul “ viziunii” primarului Fritz de a lăsa Colterm fără cărbune peste iarnă și apoi de a plafona temperatura din rețelele companiei pentru a face economii la gaz!
Ceea ce este însă cu adevărat periculos pentru timișorenii abonați la Colterm este totala incapacitate și neputință managerială a administrației care, în afară de gargară politicianistă ieftină, conform căreia alții sunt vinovați pentru dezastrul produs de ei (Guvernul , vechile partide politice , fosta administrație etc ), nu a livrat nimic concret care să salveze sistemul centralizat de energie din oraș. Nu au pus bazele unei noi companii locale care să preia, treptat , rețelele de distribuție , abonații, eventualele fonduri europene sau guvernamentale care se vor aloca în acest domeniu . Spre exemplu , dacă mâine un municipiu de talia Timișoarei ar putea primi investiții europene sau guvernamentale pentru modernizarea sistemului energetic de 100 de milioane de euro , acești bani nu ar ajunge aici, pentru că nu există o companie locală fiabilă, o strategie coerentă în privința sistemului centralizat de energie termică, studii serioase și finanțabile de fezabilitate – nu din acelea produse de firmele useriste de apartament , cu zero angajați pentru sifonarea banului public !”, a explicat Radu Țoancă.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*