Administrație

Ministrul Grindeanu, în inspecție pe șantierul Centurii de Sud pentru urgentarea lucrărilor

Ministrul Grindeanu, în inspecție pe șantierul Centurii de Sud pentru urgentarea lucrărilor

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor susține din nou că nu e mulțumit de stadiul lucrărilor la Centura de Sud a Timișoarei!

Prezent în cadrul unei conferințe de presă la Timișoara, acesta a declarat că va merge azi în inspecție pe șantier pentru urgentarea lucrărilor.

În ceea ce privește șoseaua Timișoara-Moravița, ministrul a precizat că lucrările vor intra în curând în linie dreaptă.
„Îmi doresc, încă nu e stabilită data, să mă întâlnesc cu omolgul sârb și să fie întâlnirea la Timișoara, și doresc ca acest proiect să intre pe linie dreaptă și să nu mai fie întârziat și toate etapele implementării acestui proiect să aibă un calendar foarte clar. Pot să vă spun că e în derulare un contract pe 30 de luni, care a fost semnat în martie 2020 pentru elaborarea studiului de fezabilitate. Asta înseamnă că în toamnă ar trebui să fie gata și să intrăm pe partea cealaltă, licitație pentru proiectare și execuție. E necesară o întâlnire cu partenerii sârbi pentru a elimina ultimele semne de întrebare care pot să blocheze acest proiect”, a transmis Sorin Grindeanu.

Un alt subiect dezbătut a fost Centura de Vest a orașului, pe care ar vrea să o preia atât Consiliul Județean Timiș cât și Primăria Timișoara.

„Există reguli, iar cei cu care am semnat până acum protocoale le respectă. Traseul Centurii de Vest nu trece doar prin Timișoara, șoseaua mai trece și prin Utvin și Săcălaz. Deci nu e doar o responsabilitate a municipiului Timișoara. Am două cereri, și din partea Primăriei și a CJ Timiș, să se pună la masa discuțiilor să ajungă la un numitor comun. În 24 de ore din momentul în care am acordul sunt dispus să semnez protocolul”, a adăugat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*