Administrație

Salvatorii vor avea la dispoziție un pichet în Topolovățu Mare

Salvatorii vor avea la dispoziție un pichet în Topolovățu Mare
Adora Beauty

Un nou punct de lucru al pompierilor timișeni urmează să fie amenajat la Topolovățu Mare.

Acesta este necesar pentru scăderea timpilor de răspuns la intervenții pentru pompierii timișeni. Astfel că salvatorii vor avea la dispoziție un pichet în Topolovățu Mare. “Putem pregăti cele patru noi puncte de lucru care vor fi implementate prin PNRR. Noi avem și strategia de dezvoltare a inspectoratului, astfel ca timpul de răspuns să nu depășească 20 de minute din momentul apelului în orice localitate a judetului Timiș”, a declarat Lucian Mihoc, inspectorul șef al ISU Timiș.

Cele patru noi puncte de lucru vor fi realizate la Biled, Pișchia, Topolovățu Mare și Giulvăz.

„Aceste localități le-am catalogat noi ca fiind puncte roșii în care depășim acest maxim de 20 de minute. Am identificat terenurile aferente pentru construcție. Investiția se va face exclusiv prin acest PNRR. La nivelul țării, în total sunt propuse pentru realizare 100 de astfel de subunități”, a mai spus Lucian  Mihoc.

Operaționalizarea pichetului de pompieri reprezintă alocarea a două autospeciale de stingere cu apă și spumă (din care 1 autospecială dotată și cu modul de descarcerare și prim-ajutor medical) și a unei autosanitare SMURD tip B.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*