Educație

Elevii solicită adoptarea unor bugete locale care să susțină educația

Elevii solicită adoptarea unor bugete locale care să susțină educația

Reprezentanții elevilor din Constanța, București și Ilfov, Timiș, Maramureș, Vâlcea, Dâmbovița, Bacău, Arad, Vrancea, Cluj și Tulcea solicită primăriilor din județele lor să prioritizeze educația în contextul adoptării bugetelor locale!

În contextul începutului anului calendaristic, a început tot odată și dezbaterea și aprobarea bugetelor locale. În acest sens, luni, 17 ianuarie, reprezentanții elevilor au transmis primăriilor o solicitare de a prioritiza educația și de a asigura toate fondurile necesare unei bune desfășurări a învățământului.

Subliniem faptul că educația trebuie să fie o prioritate a administrațiilor locale, având în vedere faptul că, fără o serie de investiții corecte și bine gândite, calitatea actului educațional se degradează, ducând astfel la o formare precară a generațiilor viitoare de cetățeni. La momentul actual, rata de abandon școlar și analfabetism funcțional din România este îngrijorătoare, iar aceste fenomene vor continua să ia amploare, dacă nu sunt luate măsuri concrete pentru a le stopa și preveni”, transmit reprezentanții elevilor.

La nivelul solicitărilor transmise de reprezentanții elevilor pentru autoritățile locale se numără suplimentarea fondurilor din bugetul de stat pentru bursele elevilor din bugetele locale, asigurarea transportului local gratuit pentru elevi, cheltuieli referitoare la infrastructura școlilor, fonduri pentru asigurarea pazei în unitățile de învățământ, cheltuieli pentru colectarea selectivă în școli, precum și alte măsuri suplimentare, ce ar putea veni din inițiativa Consiliilor Locale în sprijinul elevilor: implementarea unor programe locale de suport alimentar al elevilor din medii defavorizate, achiziționarea de rechizite școlare pentru elevi și asigurarea de măști pentru a ajuta elevii să fie în siguranță la școală, în ciuda contextului epidemiologic.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*