Cultură

Poftim cultură! – sâmbătă, de Ziua Culturii Române

Poftim cultură! – sâmbătă, de Ziua Culturii Române
Adora Beauty

Sub egida „Poftim cultură!”, de Ziua Culturii Române, Casa de Cultură a Municipiului Timișoara aduce mai aproape cultura națională de publicul larg.

Astfel, sâmbătă, 15 ianuarie 2022, la ora 15:00, în Piața Libertății, câțiva studenți actori vor porni într-un periplu cultural, cu mijloacele de transport în comun de pe liniile de tramvai 4, 9, de firobuz 14, 15, 16, 17 și de pe linia de autobuz 33, unde călătorii vor asista la performance-uri spontane, pe texte ale unor autori români unanim apreciați.

De asemenea, cu aceeași ocazie, elevi ai școlilor gimnaziale 19, 30, ai Colegiului Național Pedagogic și ai Liceului Teoretic Special Iris au pregătit texte manuscrise sau în Braille, cuprinzând fragmente din autori români. Textele astfel redactate vor fi găzduite de brutăriile Prospero din Centru, dar și din cartiere, pe Bd. Cetății, la Sala Olimpia, în zona Soarelui și în cartierul Dâmbovița.

Acțiunea este organizată în parteneriat cu STPT, școlile gimnaziale 19, 30, Colegiul Național Pedagogic, cu Liceului Teoretic Special Iris și cu Prospero.

Tot sâmbătă, 15 ianuarie, brăduții din Piața Libertății vor porni către asociațiile de proprietari care i-au solicitat, precum și către creșe și grădinițe din cartiere, pentru a fi plantați pe spațiul public.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*