Eveniment

Amenzi date de polițiști în weekend

Amenzi date de polițiști în weekend
Adora Beauty

În perioada 07-09 ianuarie, polițiștii rutieri din județul Timiș au acționat pentru creșterea gradului de disciplină rutieră pe principalele artere din județ, precum și pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Polițiștii au controlat 395 de autovehicule, au legitimat 585 de persoane și au efectuat 426 testări cu aparatul etilotest

În urma controalelor efectuate, polițiștii au aplicat 232 de sancțiuni contravenționale, dintre care 91 au fost avertismente. Din totalul sancțiunilor, 51 au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

Polițiștii au verificat totodată, purtarea centurii de siguranță, fiind aplicate 32 de sancțiuni contravenționale.

Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 33 de permise de conducere și au fost retrase 14 certificate de înmatriculare.

Au fost constatate 7 infracţiuni, 3 pentru conducerea sub influența alcoolului, 3 pentru conducere fără permis și 1 pentru conducerea sub influența substanțelor psihoactive.

Poliția rutieră din județul Timiș verifică permanent respectarea normelor rutiere impuse, astfel încât numărul accidentelor rutiere să fie într-o continuă scădere.

Exemple:

În data 09 ianuarie a.c., polițiștii au depistat în localitatea Stanciova un bărbat, care conducea un autoturism sub influența băuturilor alcoolice, aparatul etilotest indicând o valoare de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar penal.

În data 09 ianuarie a.c., polițiștii au depistat în localitatea Topolovățu Mare un bărbat, ce conducea un autoturism sub influența substanțelor psihoactive, aparatul drugtest indicând valoare pozitivă la canabis. Totodată, asupra acestuia a fost găsită o pungă cu substanțe vegetale. A fost întocmit dosar penal.

Totodată, având în vedere condițiile meteo din județul Timiș, polițiștii rutieri recomandă tuturor conducătorilor auto să manifeste o atenție sporită în trafic, să adapteze viteza la condițiile de drum și să aibă autovehicule echipate când conduc pe drumuri acoperite cu zăpadă, polei.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*