Educație

Bursele elevilor, tăiate în toiul nopții

Bursele elevilor, tăiate în toiul nopții
Adora Beauty

Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din Bacău (AEBc), Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociația Elevilor din București și Ilfov(AEBI) și Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Elevilor din Timiș (AETM) consideră josnică tăierea burselor elevilor și solicită revocarea din funcție a lui Sorin Cîmpeanu. 

Marți, 4 ianuarie, a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul Ministerului Educației pentru aprobarea criteriilor generale de acordare a burselor elevilor. La nivelul ordinului, criteriile de acordare a bursei de merit sunt modificate, media necesară pentru a beneficia de bursa de merit fiind 9.5, în loc de 8.5, cum era anterior. Astfel, este tăiat numărul beneficiarilor de burse de merit, fiind afectați sute de mii de elevi din țară.

“Astfel, 730 000 de elevi din România rămân fără burse. Dacă ar fi să rostim numele fiecărui elev condamnat de către Ministrul Sorin Cîmpeanu, ne-ar lua peste 8 zile, iar asta citind un nume pe secundă, fără a lua vreo pauză. Probabil, în următorii 4 ani, 730 000 de tineri vor părăsi România, dezamăgiți de eșecurile sistemului.

Ordinul a fost publicat peste noapte, din pix,  fără a fi publicat vreun proiect pe site-ul Ministerului, fiind astfel încălcate în mod flagrant principiile transparenței decizionale prevăzute de Legea 52/2003. Astfel, Cîmpeanu dovedește că nu are respect nici față de elevi, nici față de legile țării.

Vom ataca în instanță ordinul, pentru a ne asigura că niciun elev nu va fi prejudiciat în urma unor ordine date peste noapte în mod ilegal!”, se arată într-un comunicat de presă.

„Așa cum ne-a obișnuit, Sorin Cîmpeanu își continuă „măcelul” împotriva educației din România prin decizii care pun pericol sistemul de învățământ din România. În toiul nopții Ministerul Educației publică în Monitorul Oficial Ordinul prin care sunt prezentate criteriile de acordare a burselor școlare. Fără consultare, media pentru obținerea bursei de merit a crescut de la 8,50 la 9,50, Sorin Cîmpeanu alege astfel să ajute primăriile care vor aloca un număr mult mai mic de burse”, spune Natanael Iriciuc, președintele Asociației Elevilor din Timiș.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*