Național

ANM anunță temperaturi anormale pentru luna ianuarie

ANM anunță temperaturi anormale pentru luna ianuarie

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă din calendar. Maximele pot ajunge între 8 și 17 grade, spune Elena Mateescu, directorul ANM, care a anunţat prognoza pentru următoarele zile.

„Excludem să avem intervale mai geroase în a doua parte a iernii, însă până atunci trebuie să ne bucurăm, dacă putem să spunem așa deși suntem în luna ianuarie cea mai rece lună a anului și iernii în țara noastră de valorile foarte ridicate de temperaturi în care de la 1 ianuarie și până în prezent în fiecare zi am înregistrat recorduri ale temperaturilor minime sau maxime zilnice.

Inclusiv ieri cea mai ridicată temperatură de 18 grade la Calafat de până în prezent, astăzi 16 grade la Zimnicea, 13 grade la București.

Mâine va fi mai cald, vorbim de valori la scara întregii țări de 8 până la 17 grade Celsius, minime pozitive pe parcursul nopților în toată țara, minime între 1 până la 7 grade Celsius.

Joi în ziua sărbătorii de Bobotează vorbim de o vreme mai caldă în special în partea de sud, sud-est a țării cu maxime care în continuare vor depăși 10-13-14 grade Celsius.

În jumătatea nordică a țării temperaturile mai scad nu vor depăși maximele 7-8 grade Celsius, iar vineri răcirea se va resimțit și în partea de sud, sud-est a țării, unde vorbim de temperaturi care nu vor mai atinge valori atât de ridicate de 13-14, ci numai 7-8 grade Celsius.

Această răcire aduce și precipitații la început mixte în partea de vest, centru, nord a țării în special în Maramureș, Transilvania în Moldova.

La munte vor predomină ninsorile, iar la sfârșit de săptămână cu siguranță vom vorbi și în zonele din partea de sud a țării de posibilitatea ca precipitațiile să fie mixte predominant sub formă de ploaie sau lapovițe.

Dar deși temperaturile mai scad la 6-7 grade Celsius pe parcursul zilelor încă ne situăm peste media climatologică a datei din calendar pentru că ar trebui să avem valori de temperaturi de până la 5 grade Celsius la nivelul maximelor între -5 până la 5 grade iar minimele pe parcursul nopților între -10 până la 0 grade Celsius”, a spus Elena Mateescu la News Hour with CNN de la Antena 3.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*