Administrație

Proiecte de peste 10 milioane de euro la Sânnicolau Mare, pe parcursul anului 2021/VIDEO

Proiecte de peste 10 milioane de euro la Sânnicolau Mare, pe parcursul anului 2021/VIDEO

Administrația locală din Sânnicolau Mare se poate lăuda că a atras fonduri în valoare de peste 10 milioane de euro, pentru a derula proiecte importante pentru comunitate.

Astfel, primarul Dănuț Groza a reușit să obțină finanțare pentru mai multe investiții mult așteptate de ani de zile de locuitori: construcția a două grădinițe noi, o creșă nouă, reabilitarea exterioară a școlii, asfaltarea unei străzi importante din oraș, extinderea canalizării și multe altele.

Încet încet ne apropiem de finalul anului 2021. Făcând o analiză a activității primăriei și a consiliului local la nivel de oraș, putem spune că a fost un an bun pentru orașul nostru. Pe lângă banii pe care-i avem din bugetul local de admninistrat am reușit pe parcursul anului 2021 să obținem mai multe finanțări pentru mai multe proiecte importante și chiar unele dintre aceste investiții au fost duse la bun sfârșit. Aș vrea să amintesc un proiect important pentru noi, un proiect intergrat care are în componență construcția a două grădinițe noi, creșă nouă, reabilitarea exterioară a unei școli – Școală Generală Teodor Bucurescu – și asfaltarea unei străzi importante din oraș. În mare măsură acest proiect a fost deja implementat, rămânând cele două grădinițe și fațada școlii de realizat în anul următor. Ne bucurăm foarte mult că acest proiect a fost finanțat din fonduri europene, contribuția noastră la acest proiect este de doar 2%. Și cu ajutorul acestui proiect rezolvăm câteva obiective pentru oraș.

Un alt obiectiv important, un proiect care a fost semnat, este extinderea canalizării pe un lot de străzi din Sânnicolau Mare care încă nu au canalizare. Un proiect de aproximativ 6 milioane euro, în parteneriat cu Aquatim, lucrările trebuind să înceapă în acest an. Din păcate, din cauza constructorului s-au tergiversat lucrurile, dar sperăm că la început de 2022 aceste lucrări să înceapă la nivel de oraș. Ceea ce este important pentru noi este că am reușit împreună cu cei de la Aquatim să obținem această finanțare.

Un alt proiect important care a început în acest an, finanțat prin CNI, este reabilitarea unei baze sportive. Asta însemnând construirea de la zero a întregii baze sportive. Un proiect de aproximativ 1 milion 200 mii euro. E vorba de un  teren mare sintetic, teren mic sintetic, vestiare, tribune, parcări, inclusiv nocturnă.

În numai câteva proiecte am reușit să adunăm peste 10 milioane de euro pentru orașul nostru într-un singur an și acest lucru mă face să spun că în anul 2021 am reușit să facem o treabă bună pentru oraș. Sper că implemetarea acestor proiecte să decurgă în condiții foarte bune”, a precizat Dănuț Groza, primarul orașului Sânnicolau Mare.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*