Administrație

Din primăvară, elevii din Dudeștii Vechi vor avea un liceu ultramodern/VIDEO

Din primăvară, elevii din Dudeștii Vechi vor avea un liceu ultramodern/VIDEO
Adora Beauty

Liceul Teoretic „Sfinţii Kiril şi Metodii“ din Dudeștii Vechi se află într-un stadiu avansat de renovare. Autoritățile au demarat lucrările de câteva luni și se dorește eficientizarea energetică a clădirii liceului și reducerea emisilor de CO2.

În plus, liceul va fi dotat și mobilat la standarde europene.

Potrivit primarului Bono Cucalan, lucrările necesare pentru reparaţii sunt: refacerea streașinii; înlocuirea învelitorii cu ţiglă de tip solzi; înlocuirea sistemului de colectare a apelor pluviale, burlane şi jgheaburi; refacerea instalaţiilor electrice; refacerea termoizolaţiei planşeului de peste parter, după îndepărtarea izolaţie existente din pământ şi refacerea tavanului; înlocuirea tâmplăriei uşilor şi ferestrelor cu tâmplărie din PVC cu geam termopan triplu; realizare sistem de încălzire/răcire prin pardoseală cu pompa de căldură; refacerea pardoselilor; realizare termoizolaţii sub pardoseli, la pereţi şi tavane; montare platformă de acces pentru persoanele cu handicap; montare de noi balustrade în zonele de acces; refacerea zugrăvelilor interioare.

Începand cu luna martie am intrat cu clădirea liceului în reabilitare, pe fonduri europene. Va deveni o clădire eficient energetic cu amprentă de carbon zero asupra mediului înconjurător. Va fi dotat la cele mai înalte standarde. Vom avea încălzire – răcire în pardoseală, filtrare și recirculare a aerului. Pe un alt proiect, pe fonduri europene vom aduce și toate dotările de care are acest liceu nevoie. Este într-un stadiu avansat. Clădirea a fost reabilitată interior – exterior, acoperișul a fost schimbat, instalația de încălzire este montată în pardoseală, etc. Trebuie doar să mai venim cu ușile, gresia, pardoselile, parchet. Estimativ în luna martie ar trebui să fie gata”, a explicat edilul comunei Dudeștii Vechi, Bono Cucalan.

Investiția se ridică la suma de 4.614.367 lei, prin Programul Operațional Regional (POR) – Axa prioritară 3 și de la bugetul local.

VIDEO aici:

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*