Administrație

Primăria dă vina pe administrația Robu pentru amenda primită de Colterm. Ce a decis Curtea de Apel

Primăria dă vina pe administrația Robu pentru amenda primită de Colterm. Ce a decis Curtea de Apel

După ce Curtea de Apel Timișoara a respins acțiunea depusă de Colterm SA prin care contesta amenda primită de la Administrația Fondului pentru Mediu, edilii au ieșit în spațiul public cu o reacție oficială.

Amenda, în valoare de 106.893.467 lei, a fost încasată de societatea de termoficare pentru că nu a cumpărat până la 30 aprilie 2021 toate certificatele pentru gazele de seră aferente anului trecut.

„Decizia Curții de Apel nu este definitivă. Suntem în dialog cu reprezentanții Colterm cu privire la următorii pași pe care îi va face compania în acest proces. Amenda primită de Colterm este pentru neachiziționarea certificatelor verzi și a fost dată de Agenția Fondului de Mediu. Aceste certificate verzi erau pentru anul 2020 și pentru ele nu a fost bugetat niciun leu de către fosta administrație. Societatea a contestat amenda în luna iunie. Primăria Municipiului Timișoara continuă eforturile de retehnologizare și modernizare a companiei, începute anul acesta. Menționăm faptul că în cursul acestui an am reușit să înlocuim 15 km de rețea de termoficare, adică jumătate din lungimea inclusă în proiectul de retehnologizare a rețelei din oraș. De asemenea, administrația locală a acordat peste 180 de milioane de lei pentru a asigura producția și distribuția de agent termic în Timișoara”, transmite Biroul de presă al Primăriei Timișoara.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*