Eveniment

Intervențiile pompierilor militari timișeni din perioada sărbătorii de Crăciun

Intervențiile pompierilor militari timișeni din perioada sărbătorii de Crăciun
Adora Beauty

Pompierii timișeni au fost la datorie și în perioada Crăciunului. În acest weekend, aceștia au fost solicitați și au intervenit la 330 de intervenții și misiuni specifice.

În acest sfârșit de săptămână, pompierii au intervenit pentru stingerea a 10 incendii și au acordat primul ajutor medical și au asigurat măsurile PSI necesare la două accidente rutiere.

Și de această dată, cele mai multe intervenții au fost pe partea de acordare a primului ajutor medical, astfel echipajele SMURD asigurând răspunsul la un număr de 133 de solicitări.

Pe lângă intervențiile zilnice, pompierii din cadrul celor 7 subunități de intervenție, au desfășurat 125 de activități de informare preventivă. Rolul acestor activități a fost de a conștientiza populația cu privire la măsurile de prevenire atât a incendiilor, cât și a răspândirii virusului SARS CoV2.

De asemenea, în această perioadă, pompierii militari au efectuat 42 de verificări la persoanele aflate în carantină sau izolare.

Având în vedere numărul mare de incendii înregistrate pe perioada Crăciunului, facem apel la populație să respecte măsurile de prevenire a incendiilor, specifice sezonului rece, pentru a-și proteja bunurile și viețile.

Recomandări privind exploatarea instalațiilor electrice:

⦁       Nu folosiți instalaţii și/sau aparate electrice cu defecţiuni sau improvizaţii.

⦁       Nu suprasolicitați reţeaua electrică prin folosirea simultană a mai multor receptori.

⦁       Nu lăsați nesupravegheate aparatele electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, reşou, radiator şi altele asemenea.

⦁       Este interzisă folosirea siguranţelor fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat.

⦁       Nu efectuați lucrări de întreţinere, revizii şi reparaţii la instalaţiile electrice cu personal necalificat şi neautorizat.

Recomandări privind folosirea coşurilor şi a burlanelor pentru evacuarea fumului:

⦁       Coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 cm. În spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.

⦁       Se va evita încastrarea, în coşuri şi burlane, de elemente combustibile ale acoperişului sau planşeului.

⦁       Coşurile se vor prelungi deasupra acoperişului cu cel puţin 80 cm.

⦁       Se va realiza curăţirea anuală a coşurilor de evacuare a fumului, de către personal specializat în domeniu.

Pentru prevenirea incendiilor la locuințe, respectați recomandările autorităților și asigurați un climat sigur pentru întreaga familie.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*