Administrație

Primarul Dan Vatriș: După un prim an de mandat, am început să devin mai optimist, încep să cred că se pot rezolva multe din problemele pe care le are comunitatea locală

Primarul Dan Vatriș: După un prim an de mandat, am început să devin mai optimist, încep să cred că se pot rezolva multe din problemele pe care le are comunitatea locală

Îmbunătăţirea calităţii vieţii a reprezentat și reprezintă o preocupare a edilului comunei Jebel. Dan Vatriș a făcut un bilanț al primului său an de mandat în fruntea primăriei Jebel.

Administraţia locală a demarat proiecte de investiţii, prin care să îmbunătăţească vizibil condiţiile de trai ale cetăţenilor. Sistemul de canalizare reprezintă, alături de asfaltarea drumurilor, cele mai importante investiții pentru modernizarea satului românesc și se situează în capul listei de priorități ale edililor.

Cu toate acestea, reprezintă și cele mai costisitoare investiții care nu pot fi realizate din bugetele locale ale administrațiilor din mediul rural, din cauza insuficienței fondurilor.

Astfel, au fost accesate fonduri europene și fonduri guvernamentale, au fost asfaltate drumurile interioare, a fost extinsă rețeaua de apă și canal, rețeaua de gaz. “După un prim an de mandat, am început să devin mai optimist, încep să cred că se pot rezolva multe din problemele pe care le are comunitatea locală și sunt încrezător că o să fac treabă bună în perioada următoare. Așteptăm normele de apariție pe Anghel Saligny pentru introducerea gazului în localitate și o să depunem în vederea accesării finanțării”, a transmis primarul comunei Jebel, Dan Vatriș.

Pentru anul viitor, autoritățile au în plan continuarea dezvoltării comunei, iar în funcție de bugetul local și de programele guvernamentale de finanțare, vor fi demarate noi proiecte.“De la anul încercăm să ne axăm puțin și pe partea de curățenie, de gospodărire în sensul acesta o să mai facem și angajări. Avem deficit de oameni. În acest moment avem un singur om angajat pe gopodărire, celălalt a ieșit la pensie. Încercăm să schimbăm aspectul localității. Nemulțumirile cetățenilor sunt împărțite. Oamenii care nu au asfalt pe străzi își doresc asfalt, cei care au asflat vor canalizare și gaz. Încercăm să le cuprindem pe toate și să facem pași înainte cu rezolvarea tuturor problemelor”, a precizat Dan Vatriș, primarul comunei Jebel.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*