Administrație

Primarul comunei Moravița, la ora bilanțului. Planurile administrației locale pentru 2022

Primarul comunei Moravița, la ora bilanțului. Planurile administrației locale pentru 2022
Adora Beauty

Încă un an se apropie de final, iar acesta este momentul în care reprezentanții administrației locale trag linie și fac bilanțul.

Pentru comuna Moravița anul care a trecut a fost unul plin de provocări, însă aleșii locali au reușit să ducă la bun sfârșit cea mai mare parte dintre obiectivele pe care și le-au propus.

La un an de mandat în fruntea localității Moravița, edilul Răzvan Brazdău spune că în anul 2021 s-au realizat o serie de lucrări, iar planurile administrației locale pentru anul 2022 sunt și ele mărețe.“Mi-am propus pentru 2022 atragerea de noi investiții, să creștem împreună comuna Moravița, iar copiii noștri să se bucure de tot ce am realizat până acum. Un an de mandat în fruntea comunității a trecut ca o clipă. Munca e multă, responsabilitățile sunt mari, dar comunitatea noastră îmi dă puterea să continui. Îmi asum atât succesul cât și eșecul, dar am convingerea că în anii care urmează voi înclina balanța realizărilor tot mai mult. Am demarat multe lucrări, am continuat altele și suntem în pregătire pentru cele noi”, a precizat primarul comunei Moravița, Răzvan Brazdău.

Investiții demarate, finalizate, viitoare: Achitarea datoriilor de 952 mii de lei; Achiziționarea tocătorului pentru curățarea și întreținerea drumurilor comunale, a străzilor și a cimitirelor; Modernizarea iluminatului public în localitatea Dejan și Gaiu Mic – finalizat din fonduri proprii; Întocmirea și depunerea documentației pentru asfaltarea, modernizarea drumurilor comunale: Moravița – Dejan și Stamora Germană – Gaiu Mic; Întocmirea și depunerea documentației pentru infrastructura, asfaltarea străzilor din Moravița și Stamora Germană; Achiziționarea unei talpe pentru pavaj pentru lucrări în regie proprie; Finalizarea construcției stațiilor de tratare a apei pentru comună.

Potrivit primarului Răzvan Brazdău, infrastructura pentru educație a fost și anul acesta pe lista de priorități a primăriei.

Investiții în educație, sport și agrement: Modernizare școală Moravița; Întocmirea și depunerea documentației pentru reabilitarea și modernizarea grădiniței Stamora Germană – investiție din Fondul de Mediu; Realizarea platoului cu dale și reparații interioare în școala din Stamora Germană; Realizarea platoului la căminul cultural din Dejan; Organizarea sărbătorilor de iarnă în toate localitățile din comună; Organizarea „Ruga satului” în toate localitățile din comună.

În derulare se află proiecte precum: Construirea unui teren sintetic în Stamora Germană; Modernizarea iluminatului public în localitatea Moravița și Stamora Germană – investiție prin proiect obținut din Fondul de Mediu; Întocmirea documentației pentru reabilitarea și modernizarea dispensarului medical; Întocmirea documentației pentru construirea unei grădinițe noi în Moravița; Întocmirea documentației pentru construirea a două parcuri în Moravița și Stamora Germană. Există un proiect în derulare pentru dispensarul medical din comuna Moravița, care va fi dotat la standarde europene.

Alte realizări: Sistem de control intern managerial; Activitatea de reevaluare a patrimoniului comunei;     Elaborarea strategiei de dezvoltare a comunei; Reabilitarea unei clădiri din patrimoniul privat al comunei; Organizarea acțiunilor de voluntariat cu implicarea locuitorilor și angajaților instituțiilor publice în diverse activități de curățenie a spațiilor publice, parcurilor; Executarea lucrărilor de deratizare, dezinfecție și dezinsecție pe raza localităților, servicii de toaletare și tăiere a arborilor bolnavi sau uscați, reparații la iluminatul public; Organizarea acțiunilor de colectare a deșeurilor vegetale, acțiuni care au avut un rol foarte important în vederea prevenirii de rampe neautorizate de deșeuri pe raza localității noastre.

Am răspuns prompt la aproape orice solicitare venită din partea cultelor religioase din comuna noastră.

Activitățile culturale și sportive joacă un rol important în viața noastră, iar copiii au nevoie de sport ca să fie sănătoși de aceea am organizat diverse activități sportive cu ajutorul instructorilor și antrenorilor.

În perioada carantinei am asigurat suport oamenilor 24 de ore din 24”, a conchis Răzvan Brazdău, primarul comunei Moravița.

Pentru anul 2022, autoritățile au în plan continuarea dezvoltării comunei Moravița, iar în funcție de bugetul local și de programele guvernamentale de finanțare, vor fi demarate noi proiecte.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*