Administrație

Cel mai modern dispensar medical din Timiș, aproape gata de funcționare/VIDEO

Cel mai modern dispensar medical din Timiș, aproape gata de funcționare/VIDEO

Construcția Dispensarului medical din comuna Dudeștii Vechi a fost recent finalizată. Potrivit primarului Bono Cucalan, în prezent se așteaptă avizele și autorizațiile de funcționare, astfel încât din luna ianuarie 2022 să fie dat în  folosință.

Dispensarul medical uman va avea 6 cabinete, iar tot în cadrul acestei clădiri va funcționa si o farmacie modernă.

Suprafaţa terenului este de circa 1.072 mp, iar suprafaţa clădirii 432 mp, din care pentru sănătate 334,97 mp.

Este o investiție pe care nu de mult am finalizat-o, am făcut recepția. 500 mii de euro cu tot cu dotări. Va funcționa un dispensar medical cu 6 cabinete, cu specialitățile de care comunitatea noastră are nevoie. Va fi complet operațional  din luna ianuarie. După licitație, suntem la obținere de avize și autorizații de funcționare. Tot în cadrul acestei clădiri va funcționa și o farmacie modernă.

Banii sunt pe PNDL. Iată că se pot face lucruri bune. Este un lucru absolut necesar, un astfel de centru medical cred că ar trebui făcut în fiecare localitate, astfel încât cetățenii să aibă la îndemână aceste servicii de calitate, de care unii dintre noi, mai ales cei mai în vârstă au mare nevoie. Trebuie să venim în sprijinul lor și să facem, ca să beneficiem de standard la nivel de UE”,  a explicat Bono Cucalan, primarul comunei Dudeștii Vechi.

Zona de farmacie umană (în suprafaţă de cca.93,93 mp) este prevăzută cu 3 căi de acces pentru fluxuri separate de aprovizionare, acces angajati și acces clienți. Funcțional, are următoarele categorii de spații: Spațiul pentru deservire clienți – spațiul de vânzare; Zona de depozitare/receptură/laborator farmaceutic – hol și depozit medicamente; Zona angajaților – hol, vestiar și grup sanitar.

Zona de dispensar medical uman (în suprafaţă de cca.241,04 mp) este prevăzută cu rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități.

Funcțional, are următoarele categorii de spații: holul principal cu zona de triaj pacienți (pentru recepție/așteptare); 4 cabinete de consultații de specialitate, distinct pe domenii: pediatrie, ginecologie, neurologie, consultații generale; 2 săli de tratamente pentru cele 4 cabinete – o sala de pediatrie și una generală; grupuri sanitare pentru pacienți; spațiu de arhivare, oficiul, sterilizare și laborator de recoltare sânge; zona angajaților – hol, vestiar cu dușuri, grup sanitar.

Clădirea este utilată cu minimul de aparatură/dotări necesare pentru începerea funcționării: mobilier si aparatura, instrumente (Aparat de masurat tensiunea cu stetoscop – 5 buc; Taliometru – 5 buc; Reflector cu picior – 2 buc; Etuva pupinel – 2 buc; Pelvimetru – 3 buc; Negatoscop pentru radiografii – 3 buc; Apasator limba metallic – 3 buc; Ciocan reflexe – 3 buc; Canule vaginale – 3 buc; Valve ginecologice – 5 buc; Pensa de col – 5 buc; Centimetru de croitorie – 5 buc; Seringa Guyon pentru spalari auriculare 3 buc; Atele Kramer – 3 buc; Termometru – 5 buc; Scaun recoltare sange – 1 buc; Otoscop – 1 buc; Dinamometru Care – 1 buc; Diapazon pentru exploatarea sensibilitatii profunde – 1 buc; Dinamometru pentru examinarea fortei segmentare – 1 buc; Trusa abeslanguri pentru examinarea reflexelor de fund de gat – 1 buc; Electroenefalograf – 1 buc; Sterilizator – 1 buc; Oftalmoscop – 1 buc; Kit pentru pediatrie complet echipat – 1 buc; Stingatoare PSI – 6 buc; Masa ginecologica – 5 buc; Cantar adulti – 5 buc; Deschizator gura – 3 buc; Canule rectale – 3 buc; Canule uretrale – 3 buc; Trusa complete de mica chirurgie – 3 buc; Ecograf VINNO E20 – 1 buc.

Investiția a fost făcută prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) și de la bugetul local.

VIDEO aici:

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*