Economic

O nouă premieră la CCIAT: Eveniment B2B on-line România-Israel dedicat sectorului medical

O nouă premieră la CCIAT: Eveniment B2B on-line România-Israel dedicat sectorului medical

Astăzi 14 decembrie 2021, CCIA Timiș în parteneriat cu Ambasada Statului Israel la București și Misiunea Economică și Comercială în România au organizat în premieră un eveniment B2B on-line România-Israel în domeniul medical.

Din partea română, au participat 10  directori ai unor cunoscute și apreciate spitale și clinici medicale private din Timișoara și jud Timiș care s-au întâlnit „virtual” cu 16 companii israeliene din domeniul medical.

Temele abordate au vizat soluții medicale de ultimă oră oferite de sectorul medical din Israel și oportunități de colaborare bilaterale cu companii din județul Timiș.

Excelența Voastră,

Stimată Doamnă Director,

Distinși invitați din Israel și din România,

Doamnelor și Domnilor,

Permiteţi-mi să vă salut, să vă adresez un bun venit „virtual” și să vă mulțumesc că ați ales să fim astăzi împreună la primul nostru eveniment online România – Israel. 

Mulțumesc companiilor timișene și celor din Israel că au răspuns invitației noastre de a participa la primul eveniment dedicat sectorului medical. Sunt mândră că la eveniment sunt prezente cele mai cunoscute și apreciate spitale și clinici medicale private din Timișoara și jud Timiș.  

Doresc să adresez cele mai calde mulțumiri E.S. Domnul David SARANGA, Ambasadorul Statului Israel în România și doamnei Bareket Knafo, șefa Misiunii Economice și Comerciale israeliene în România, pentru vizita făcută la Camera de Comerț în 18 noiembrie. 

A fost o întâlnire extrem de benefică în care E.S. Domnul Ambasador a apreciat potențialul economic al Județului Timiș, seriozitatea oamenilor de afaceri timișeni și și-a exprimat deschiderea la orice inițiativă din partea noastră. Cu aceeași ocazie, timp de 2 ore, am avut o discuție cu dna. Bareket Knafo în care s-a propus o colaborare pe două niveluri: unul privind organizarea de întâlniri virtuale B2B pe sectoare de activitate, și, al doilea, o colaborare în proiecte de mare anvergură, de tipul afacerilor Unicorn. Întâlnirea s-a finalizat cu stabilirea unei agende de lucru atât pentru finalul acestui an cât si pentru anul viitor. 

Respectând programul agendei de lucru, astăzi se întâmplă primul eveniment B2 sectorial.

Între țările noastre există un nivel înalt în ceea ce privește cooperarea economică. În România sunt înregistrate peste 8000 de companii cu capital israelian, iar în județul Timiș, în prezent, activează 57 firme cu asociați din Israel, cu un aport la capitalul social subscris de 669 mii Euro.

În Israel sunt câteva domenii cu un foarte mare potențial de cooperare: agricultura, sănătatea, managementul apei, cibernetica, energia, smart cities – domenii în care cu siguranță vom putea identifica oportunități de cooperare viabile.

Am început cu sectorul medical, considerându-l ca cel mai important în actuala conjunctură și ținând cont de realizările de excepție ale specialiștilor israelieni în acest domeniu.

Ne dorim ca în urma acestei întâlniri să crească numărul de firme mixte cu capital israelian (spitale, clinici) din judetul Timiș, să beneficiem de cele mai avansate tehnologii și echipamente de vârf din domeniu, și de ce nu, să realizăm schimburi de experiență și bune practici a specialiștilor din cele două țări. Dacă astăzi discutăm doar de domeniul privat, avem asigurarea că la următoarea întâlnire vom putea aborda și sectorul medical de stat.

 Stimați participanți,

 Am certitudinea că acest eveniment va dinamiza relațiile de afaceri dintre țările noastre. Anul viitor vom continua împreună organizarea evenimentelor B2B sectoriale, o misiune economică timișeană în Israel cât și Ziua Israel la Timișoara – eveniment ce va cuprinde întâlniri de afaceri, vizite la firme, o mini expoziție și o seară culturală – acțiuni la care vă invităm să vă alăturați.Vă mulțumesc și vă doresc mult succes la sesiunea de networking! Și rămâneți sănătoși!”, este mesajul președintelui executiv al CCIA Timiș, Florica Chiriță.

Evenimentul s-a născut în urma vizitei la CCIAT, în data de 18 noiembrie, a E.S. David SARANGA, Ambasadorul Statului Israel în România și a Bareket Knafo, șefa Misiunii Economice și Comerciale israeliene în România, când a fost convenită agenda comună de lucru pentru sfârșitul acestui an și pentru anul viitor, care va cuprinde organizarea de evenimente B2B sectoriale, o misiune economică timișeană în Israel și Ziua Israel la Timișoara.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*