Educație

Universitatea de Vest din Timișoara organizează conferința „Viitorul consilierii în carieră”

Universitatea de Vest din Timișoara organizează conferința   „Viitorul consilierii în carieră”
Adora Beauty

Universitatea de Vest din Timișoara, prin Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră în parteneriat cu Asociația Consilierilor Români (ACROM), organizează conferința „Viitorul consilierii în carieră”, ce se va desfășura online în perioada de 9 -10 decembrie 2021.

Conferința „Viitorul consilierii în carieră” va reuni specialiști în domeniul consilierii în carieră, cadre didactice universitare, psihologi, reprezentanți ai centrelor de consiliere și orientare în carieră din universitățile din România, reprezentanți ai Ministerului Educației și ai Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), reprezentanți ai organizațiilor studențești, studenți din domeniile Psihologie și Științe ale educației, reprezentanți ai pieței muncii și ai mediului neguvernamental, precum și consilieri școlari din unități de învățământ preuniversitar.

În cadrul acestui eveniment va fi dezbătut rolul consilierii în carieră în viața studenților și viitorul serviciilor de consiliere și orientare în carieră, în acord cu cerințele societății de astăzi, prin paneluri de discuții, studii de caz și ateliere online, astfel ca să fie colectate idei și exemple de bune practici care să sprijine dezvoltarea și eficientizarea activităților centrelor de consiliere și orientare în carieră din universitățile românești.

Invitatul special al conferinței va fi prof. dr. Mark L. Savickas de la Kent State University (USA), un reputat specialist în domeniul consilierii în carieră, autorul al lucrării Career Construction Theory & Life Design, care va susține o prezentare cu titlul „Tehnici de dezvoltare a comportamentului vocațional și profesional”, vineri, 10 decembrie 2021, începând cu ora 14:00.

Toți cei interesați vor putea urmări sesiunile plenare ale conferinței live pe pagina de Facebook Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră – UVT. Programul complet poate fi consultat aici: https://sites.google.com/e-uvt.ro/viitorul-consilierii-ccoc-uvt/.

Prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea a subliniat importanța unui astfel de eveniment: ,,Avem marea bucurie de a găzdui online prima conferință cu impact național realizată de către Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră din Universitatea de Vest din Timișoara, găzduind specialiști din domeniul consilierii în carieră și din structurile cu atribuții de specialitate din sistemul de educație. În cadrul conferinței se vor reuni specialiști din țară și din străinătate în domeniul consilierii în carieră, cadre didactice universitare, psihologi, reprezentanți ai pieței muncii și ai mediului non-guvernamental, pentru a dezbate rolul și viitorul serviciilor de consiliere și orientare în carieră, în acord cu cerințele societății de astăzi. Avem planificate activități diverse, precum studii de caz, în care specialiștii urmează să împărtășească exemple de bune practici și lecțiile oferite de schimbările inedite din ultimii ani, o serie de sesiuni de discuții cu specialiști în domeniu, în cadrul cărora vom porni de la situația actuală a serviciilor de consiliere în carieră din universități și vom căuta soluții pentru viitor, dar și o serie de workshopuri în care se discută abordări transdisciplinare în orientarea profesională. Simțim o imensă responsabilitate față de cele câteva sute de profesioniști din domeniul educațional care au decis să fie alături de noi în cele două zile de conferință. Este o bucurie enormă să observ cum colegii noștri de la CCOC-UVT au pus bazele unui eveniment care se dorește să devină unul emblematic pentru portofoliul universității noastre. Sunt sigur că vom avea nevoie în viitor de tot mai mulți specialiști bine pregătiți și cred că deviza noastră, „Become your best”, va inspira viitoarele generații de experți în domeniul consilierii în carieră.

Conferința „Viitorul consilierii în carieră” este organizată cu sprijin oferit de Ministerul Educației prin proiectul CNFIS-FDI-2021-0471: „UVT – Acces și echitate în învățământul superior”.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*