Educație

Marin Popescu: Cei care nu doresc să se testeze fie sunt vaccinați, fie au trecut prin boală sau pur și simplu refuză testarea și vaccinarea

Marin Popescu: Cei care nu doresc să se testeze fie sunt vaccinați, fie au trecut prin boală sau pur și simplu refuză testarea și vaccinarea

Șeful ISJ Timiș, Marin Popescu, susține că șase elevi au fost luni depistați pozitivi, iar procedura prevede teste gratuite PCR.

Patru din cei șase copii nu au fost confirmați pozitivi, un părinte nu a vrut să-și testeze copilul cu PCR și un test PCR a ieșit pozitiv. Elevul ai căruit părinți au refuzat testarea PCR stă acasă în online două săptămâni, iar școala pune la dispoziție toate resursele. Joi, 9 decembrie va avea loc următoarea testare”, a declarat Marin Popescu, inspector general școlar.

În Timiș, 2.155 de elevi sunt în sistem online.

Trebuie să recunoaștem că nu avem control asupra testelor făcute acasă, ține de responsabilitatea fiecărui părinte. Cei care nu doresc să se testeze fie sunt vaccinați, fie au trecut prin boală sau pur și simplu refuză testarea și vaccinarea. E o chestiune de responsabilitate individuală și publică vizavi de comunitate”, a explicat Marin Popescu.

Școlile și liceele din Timiș au ales ca testarea să fie făcută acasă, de către părinți, în  zilele de luni și joi. Doar școlile speciale testează la clasă.

La Inspectoratul Școlar Timiș au ajuns două tranșe de teste rapide covid pe bază de salivă, una de 227.000 și alta de 50.000. Au fost distribuite în școli, iar unitățile de învățământ au ales modul în care vor fi folosite. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Timiș, acestea au decis ca testarea să fie făcută acasă, de către părinți. Excepție fac școlile speciale și Liceul Alimentar din Timișoara.

Dacă un elev are rezultat pozitiv la testul rapid și rezultat negativ la testul PCR se poate întoarce la școală, altfel rămâne 14 zile în carantină la domiciliu. Testul PCR trebuie realizat pe cheltuiala părinților. Dacă este un rezultat PCR pozitiv în clasă, cursurile se suspendă pentru 14 zile.

 

(Sursa foto: Edupedu.ro)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*